Novi ciklus Male škole arhitekture

I ove godine nastavlja se sa serijom radionica Mala škola arhitekture Prostor i ja.
Dosadašnji program od 7 radionica razvijaju mladi arhitekti koji su aktivno sudjelovali u prošlogodišnjim radionicama, a ovogodišnji ciklus kreče već u subotu, 28. ožujka.

Program Prostor i ja vodi djecu korak po korak kroz različite teme iz područja vizualne kulture od linije do urbanizma, potičući pri tom kod djece razvoj percepcije prostora i svijesti o prostoru grada kao svom okolišu na koji možemo utjecati.

Ovo je serija radionica kojima je cilj djeci približiti probleme prostornog planiranja i arhitekture. Iako svi koristimo razne prostore – stan, ulicu, tramvaj, automobil, javne površine – vrlo smo ga rijetko svjesni.
Naprosto ga koristimo. Na radionicama s djecom na različite načine mislimo i stvaramo prostor.
Na ovom linku možete vidjeti što se sve radilo u Maloj školi arhitekture:
http://www.d-a-z.hr/hr/ciklusi-programa/mala-skola-arhitekture---prostor-i-ja,6.html

OBLIKUJEMO PROSTOR
Radionice materijali i funkcije
U prvoj grupi radionica otkrivamo materijalnu i tehničku stranu arhitekture. To kanimo istraživati preko primjera skloništa i nastambi raznih životinja. Cilj je shvatiti razne funkcije i društvene strukture (način organizacije života) koji se događaju u prostoru, razne materijale iz kojih se prostor stvara i razne lokacije na kojima se oblikuje te koliko od svega toga ovisi konačna forma. To nam je uvod za druge radionice gdje ćemo proučavati apstraktnu i simboličku narav arhitekture (onu duhovnu).

28. 03. 2015.
1. OD LINIJE DO PROSTORA

11. 04. 2015.
2. OD PLOHE DO PROSTORA

DIJELIMO PROSTOR
Radionice priroda i društvo
Nakon što smo naučili da način organizacije života i mjesto, način i materijal gradnje direktno rezultiraju određenom formom (prostorom) u kojem živimo prelazimo na onaj osjetilni dio gdje naš doživljaj prostora prelazi pitanje puke forme. Sad nas zanimaju osjećaji. Za razliku od nastamba životinja, ljudi nikada ne doživljavaju prostor bez simboličke strukture. Kroz nju se učimo doživljavati i pripadati određenoj zajednici.

18.04. 2015.
3. TIJELO U PROSTORU

09.05. 2015.
4. OSOBNI DOŽIVLJAJ PROSTORA

ŽIVIMO PROSTOR
Radionice moja zbilja
U ovim radionicama preko razumijevanja uloge grada i života u zajednici otkrivamo kako trenutak u kojem živimo čini oblik našeg prostora. Time shvaćamo koliko je važna svaka pojedinačna uloga u stvaranju OBLIKA PROSTORA. Naša osobna kreacija i naše naslijeđe u trenutku u kojem živimo s drugim osobnim kreacijama i naslijeđima jest mjesto za život – oblikovana PROSTORiJA.

16. 05. 2015.
5. GRAD I RAZLIKA

23. 05. 2015.
6. MIJENJAMO GRAD

IDEMO PO ISKUSTVO
Nakon što smo naučili sve iz prethodnih radionica, idemo s voditeljima u šetnju gradom uz zadatak – izrada foto-dnevnika.
Zadnja radionica je evaluacija koja nam pokazuje koliko smo razvili vještinu promatranja i kritičke analize. Naš Foto-dnevnik o užem centru grada prezentirat ćemo javno.

30. 05. 2015.
7. ŠETNJA GRADOM
Radionice Male škole arhitekture namijenjene su djeci školskog uzrasta održavaju se u Društvu arhitekata Zagreba (DAZ), Trg Bana J. Jelačića 3/1 pod vodstvom stručnih voditelja.

Sedam radionica čini jedinstvenu cjelinu, te je moguće prijaviti se za cijeli program ili za svaku radionicu pojedinačno.

Broj prijava je ograničen, a broj djece po radionici je 15.

Kako bi prijavili svoje dijete za sudjelovanje u radionicama javite nam se se na e-mail adresu davorka.peric@d-a-z.hr ili na telefon 01 5509 706.izvor: DAZ

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice