Normiranje vrijednosti arhitektonskih usluga - anketa Hrvatske komore arhitekata

U našoj zemlji ne postoje podaci o povijesnim cijenama arhitektonskih usluga, kao niti neophodne statistike o primanjima ovlaštenih arhitekata.
U nastavku Vam donosimo tekst predsjednika Hrvatske komore arhitekata, Tomislava Čurkovića, na temu - Normiranja vrijednosti arhitektonskih usluga.


Poštovane kolegice i kolege,

Hrvatskoj komori arhitekata potrebni su podaci iz Vašeg poslovanja bez kojih nije moguće provesti
Normiranje vrijednosti arhitektonskih usluga.

Novi obrazac Upitnika značajno je pojednostavljen i odnosi se samo na zadnju godinu poslovanja. Izrađen je i provodi se od nezavisne, stručne agencije Ipsos Puls, s ciljem prikupljanja povijesnih podataka o cijenama arhitektonskih usluga i primanjima ovlaštenih arhitekata, uz 100 % garanciju anonimnosti (podaci o izvoru se uništavaju). Bez vašeg sudjelovanja ne možemo realizirati postotak sudionika nužan za izradu statistike.

ZAŠTO Komori trebaju ovi podaci?

Koji je SMISAO ovog Upitnika i zašto je on od PRESUDNE VAŽNOSTI za BUDUĆNOST STRUKE?

U našoj zemlji ne postoje podaci o povijesnim cijenama arhitektonskih usluga, kao niti neophodne statistike o primanjima ovlaštenih arhitekata. Jedini zakoniti način pretvorbe norma sati iz Pravilnika o standardu usluga (odobrenog od nadležnih tijela RH, zbog usklađenosti sa smjernicama EU-a), u kategorije konkretnih vrijednosti arhitektonskih usluga / cijene usluga, je pribavljanje podataka iz ovog Upitnika!

Njih mogu dati isključivo oni koji taj posao rade – ovlašteni arhitekti, pa je SVA ODGOVORNOST za uspjeh ovog, za budući rad struke strateški važnog projekta, NA VAMA, ovlaštenim arhitektima.

Sudjelovanje u ispunjavanju Upitnika - Normiranje vrijednosti arhitektonskih usluga, konkretan je i dragocjen doprinos zajedničkom naporu struke za bolje sutra i zaštitu javnog interesa / osiguranje kvalitete. Iziskuje tek desetak minuta Vašeg vremena, uz prethodno pribavljanje godišnjeg financijskog izviješća / bilance. Molimo, ne propustimo to i osobno prepoznati!

Upitnik možete ispuniti online putem linka koji Vam je upućen na mail adresu.

Ukoliko želite upitnik u Word formatu, možete ga skinuti ovdje, tiskati ga, pogledati ga i po potrebi pripremiti se (npr. tražiti od računovodstva bilancu).


Tomislav Ćurković,

predsjednik Hrvatske komore arhitekata

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice