Najbolje arhitektonske škole Europe

Domus je kao i proteklih godina objavio popis 100 najboljih škola arhitekture i dizajna u Europi. Među njima nalazi se i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.
Talijanski magazin za arhitekturu Domus ponovo je objavio popis najboljih škola za arhitekturu u Europi, njih 50, te isto toliko za dizajn. Autori ističu da škole nisu rangirane, s obzirom na činjenicu da je teško uspoređivati pojedine curriculume i metodologiju rada. Kriteriji prema kojima su škole ocjenjivane su

1. Kriteriji mreže akreditiranih referenci u polju obrazovanja arhitekture i dizajna koji prezentira homogenu geografsku regiju.
2. Pregled najvećeg geografskog utjecaja u Europi.
3. Selekcija institucija koje imaju priznati ugled u zajednici arhitekata i dizajnera.
4. Pripadanje mreži ili udruženjima kao akreditacijski faktor
5. Odnos prema i upotreba novih tehnologija
6. Međunarodni odnosi s drugim institucijama i sustavi praksi u profesionalnom obrazovanju.
7. Evaluacija profesionalnih rezultata diplomanata nakon odreženog vremena, uzimajući u obzir specifičnosti različitih europskih institucija.

Kao jedina hrvatska škola u izboru se našao Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu za koji se ističe dugogodišnja tradicija škole i funkcioniranje u kontekstu grada Zagreba, široki spektar obrazovanja koje se pruža studentima pokrivajući arhitekturu i urbanizam od umjetničkih do inženjerskih aspekata struke.

Prošlogodišnji popis pogledajte ovdje.

izvor: domus

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice