Nagrađen hrvatski projekt

Hrvatski projekt nagrađen APA Emerging Leader nagradom.
American Planning Association (APA) je kroz natječaj “Excellence in Sustainability 2015” izabrao diplomski rad obrađen na Arhitekonskom fakultetu u Zagrebu: “Urbana i ekonomska preobrazba stambenih područja (Yellowfield) na primjeru Queens, New York i Donja Dubrava, Zagreb” (autorica: Andrea Maria Jandriček) na prvom mjestu u kategoriji “Emerging Leader 2015”.

Mentori Profesori Nenad Lipovac i Ljubomir Miščević sa Arhitektonskog fakulteta te Profesori Ljubo Jurčić i Josip Tica s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu su također bili nagrađeni na nacionalnoj godišnjoj konferenciji APA-a u Seattle-u. Akademski radovi pretežno sa fakulteta diljem SAD-a su bili prikupljani tri godine unazad do razine doktorskih disertacija, a prihvaćeni su također bili i radovi sa stranih fakulteta. Odabrani rad predlaže model urbane komacasije u tržišnim okvirima na područjima pregrađa ili neplanske gradnje uzimajući u obzir buduće urbane izazove poput rastuće gustoće i nestašice zemljišta u urbanim područjima, pretjeranog korištenja automobila i drugih prostornih i društvenih problema.

Andrea Jandriček je bila jedina nagrađena hrvatska autorica u Think Space ciklusu MONEY, žirator Pedro Gadanho, natječaj Culture & Society za rad SOCIAL BONDS AND THE SUN LIGHT EXCHANGE (http://www.think-space.org/en/news/culture-_-society-competition-results,46.html)Andrea Maria Jandriček diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu s fokusom na konsolidaciju i prilagodbu stambenih područja. Nakon završetka BA studija na Sveučilištu Columbia, Jandriček radi u polju financijskog savjetovanja u komercijalnim i stambenim projektima kako u Hrvatskoj tako i u inzomestvu, uključujući i hedge fond s Harvarda, KPMG te Europsku banku za obnovu i razvoj (EBRD). Uz rad kao analitičar tržišta nekretnina za mrežu američkih i europskih investitora, kao i dio tima Design AIDD Architecture, Jandriček se svojim radom bavi urbanim ekonomijama i održivim razvojem zemljišta i nekretnina.Izvor: DAZwww.think-space.org

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice