Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr.

Završen je osmi natječaj za dodjelu nagrada za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr.
Na natječaj je pristiglo 166 radova širokog spektra tema i različitih medijskih izričaja. Većina radova su multimedijske instalacije te video radovi, ali prijavljeno je i mnogo onih u mediju fotografije i slikarstva te manji broj skulptura, objekata, ambijenata i performansa.

Sve radove je pregledalo stručno povjerenstvo u sastavu: mr.sc. Snježana Pintarić, predsjednica stručnog povjerenstva, ravnateljica MSU-a i muzejska savjetnica; izv.prof.dr.sc. Leonida Kovač, Akademija likovnih umjetnosti, Zagreb; prof. Peter Kogler, multimedijski umjetnik, Akademija likovnih umjetnosti München; Igor Španjol, kustos, Moderna galerija Ljubljana; Leila Topić, kustosica MSU-a.

Stručno povjerenstvo je izabralo je 31 rad (između 166 radova pristiglih na ovogodišnji natječaj THT@MSU.HR), koji će zajedno s radovima troje pozvanih umjetnika - Lovre Artukovića, Martine Kramer i Gorana Škofića, biti prezentirani na izložbi u prostoru MSU-a.

Tijekom trajanja izložbe stručni žiri će odabrati tri rada koja će nagraditi. Prva nagrada iznosi od 50.000 kuna, druga 45.000 i treća 40.000 kuna. Otkupljeni radovi postaju dio fundusa MSU-a, odnosno Zbirke T-HT @ MSU. Četvrta nagrada, u iznosu od 10.000 kuna, dodjeljuje se umjetniku čiji rad za vrijeme izložbe osvoji najviše glasova publike.

Izložba se otvara 13. ožujka i traje do 12. travnja. Ulaz slobodan.izvor: t.ht.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice