Mrtvačnica na Viru nominirana za ECOLA Award 2015.!

Mrtvačnica je prošle je godine bila nominirana za najprestižniju domaću nagradu "Viktor Kovačić" koju dodjeljuje Udruga hrvatskih arhitekata.
Zgrada nove mrtvačnice na groblju Vir na otoku Viru, autorski rad zadarskog arhitekta i člana ZDA Bogdana Marova, iz projektnog studija Rene, nominirana je za ECOLA Award 2015 – međunarodnu nagradu za arhitekturu koju dodjeljuje ECOLA – European Conference of Leading Architects (Konferencija vodećih europskih arhitekata) sa sjedištem u Hamburgu. Čestitamo.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije, zaštita povijesnih građevina i nove zgrade, a žiri sastavljen od 19 arhitekata i arhitektonskih ureda iz različitih zemalja ove je godine nomirnirao 150 radova iz 13 zemalja.

Osim toga, mtvačnica će u lipnju ove godine biti predstavljena u Galeriji Architektur im Ringturm u Beču u sklopu izložbe o arhitekturi na hrvatskim otocima od antike do danas. Otvorenje se predviđa početkom lipnja, a izložbu uređuju Marjan Bradanović i Luka Skansi s Filozofskog Fakulteta u Rijeci.


izvor: ZDA

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice