Mladi arhitekti o medulinskoj jezgri

Prezentacija studentskih radova urbanističke radionice Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.
U prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin 18. studenog s početkom u 18 sati održat će se prezentacija studentskih radova urbanističke radionice Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu na temu „Javni prostori jezgre Medulina i njihove ekstenzije“.

Prezentacija studentskih radova je svojevrsna završnica projekta i suradnje Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i Općine Medulin, a u kojem su uz stručno vodstvo profesora studenti izvršili analizu prostora bez opterećenja zatečene lokalne slike i očekivanja.

Uz potpuno nov pristup „problemu“ obnove i revitalizacije centra Medulina, radovi koje će zainteresiranoj javnosti predstaviti ovoga petka u 3mc-u, ponudit će Općini i njenim mještanima ideje i drugačija viđenja potencijala prostora.

Prema riječima načelnika Općine Medulin Gorana Buića, koncepti revitalizacije jezgre Medulina koje su izradili studenti Fakulteta ne predstavljaju završni proizvod već kritički osvrt viđen očima mladih stručnjaka te će ti radovi pomoći u promišljanju o potrebama i mogućnostima prostora, ali i podizanju razine svijesti o problemima, rješenjima i vrijednostima prostora kojeg posjedujemo.

Tijekom prezentacije zainteresiranim će sudionicima biti podijeljena publikacija (knjižica) koja sadrži studentske radove posvećene mogućnostima obnove i revitalizacije medulinske jezgre.izvor: istarski.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice