Mjesto je gdje bi svatko poželio obaviti nuždu

Krevet i WC su svakako dva najbitnija mjesta u svakom domu i potrebno je poduzeti sve moguće mjere kako bi vrijeme provedeno na njima bilo maksimalno ugodno.
Japanci su poznati po svojim bizarnim pogledima na svijet, život i zabavu, ali jedna od odlika ovog naroda je svakako kreativnost i uistinu originalan dizajn, radilo se o divovskim neboderima ili o običnom toaletu. Upravo se potonjim bavio arhitekt Sou Fujimoto, koji je u japanskom gradiću Itabu (područje između Ichihare i Chibe) dizajnirao i izgradio uistinu unikatan WC, nazvan Serene Itabu Toilet.

Ova se neobična građevina nalazi u blizini željezničke postaje, a namjena joj je javna! Ono što taj WC čini posebnim jest što savršeno spaja otvorenost prema prostoru i osjećaj privatnosti i to tako što je ograđen staklenim zidovima. Tako onaj (tojest, ona, jer je za sada Serene Itabu Toilet namijenjen isključivo ženama) tko ga koristi može uživati u prirodi oko sebe i rascvjetalim krošnjama trešanja, što svakako pomaže opuštanju. Kako bi se spriječili pogledi slučajnih prolaznika, u širem krugu oko WC-a je podignut drveni zid visine od 2 metra, a unutar ovog područja se može ući samo ključem. Stvarno savršeno mjesto za obaviti nuždu…

izvor: idesh.net

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice