Međunarodna urbanističko-arhitektonska radionica "Creative Docklands"

Društvo arhitekata rijeka i Grad Rijeka domaćini su međunarodne urbanističko-arhitektonske radionice Creative Docklands.
U radionici će sudjelovati studenti i mentori iz Nizozemske, Austrije, Slovenije i Hrvatske (Saxion University – Departement of Urban Design – The Netherlands, Univerza v Ljubljani – Fakulteta za arhitekturo, TU Graz, Sveučilište u Zagrebu – Arhitektonski fakultet), a u organizaciji Društva urbanista i prostornih planera Slovenije.

Radionica će se održati od 20.9. do 26.9. u Rijeci u Društvu arhitekata Rijeka te na specifičnim gradskim lokacijama na potezu od Hartere do Torpeda.

Namjera radionice je uključiti studente arhitekture i urbanizma u izradu novih prostornih vizija gradskog obalnog pojasa iz perspektive mladih ljudi imajući u vidu događanja u gradu Rijeci i kulturnu scenu grada.

Granice između grada i luke, odnosno luke i okolnog krajolika postaju ključna točka u provedbi suvremenih koncepata urbanizma, te će tijekom radionice naglasak biti upravo na tim zonama.

Program radionice


izvor: DAR

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice