Međunarodna škola arhitekture, Motovun

U Studijskom centru u Motovunu, Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, škola se održava od 4. do 11. kolovoza. Svi zainteresirani pozivaju se na predavanja i prezentacije koje su otvorene za javnost
Poštovani,

U Studijskom centru u Motovunu, Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se od 4. - 11. kolovoza 31. međunarodna ljetna škola arhitekture. Program je iznimno bogat i atraktivan, a u mnogim je aktivnostima trajno otvoren za sve koji se žele pridružiti (predavanja, prezentacije, izložbe, diskusije i stručni obilasci).

U okviru stalnog ciklusa Tradicija, kreativnost i održivost, obrađuju se teme prvenstveno vezane za obnovu istarskih gradova u kontekstu šireg prostora Istre; od urbanih detalja, tematski i po složenosti različitih zadataka za urbane i ruralne cjeline, do istraživanja i projekata koji su značajni za Istarsku županiju i ovu EU Regiju, a od 2007. godine s izrazitim usmjerenjem na koncept održive arhitekture i razvoja.

Primjenom izvorne metode računalne podrške (CAAD) u kreiranju modela obnove gradova već dvadesetak godina Škola prednjači tako osmišljenim i organiziranim radom u odgovarajuće opremljenom Studijskom centru koji se nalazi u zgradi na glavnom gradskom trgu Andrea Antico br. 5.

Različite teme uređenja javnih gradskih prostora prije svega u Motovunu (trgovi, zidine, arhitektonske cjeline (budući Studentski dom) i izdvojene zgrade (Komunalna palača i interpolacije), prometne infrastrukture (prilazna cesta i stubišta - rampe), urbane opreme i vizualnih komunikacija, zaštite okoliša i sl., do recentnih aktualnih tema poput obnove Istarske željeznice Parenzane, odnosno njenog tunela u Motovunu, ove će se godine obrađivati u kontekstu TRADICIJE, KREATIVNOSTI I ODRŽIVOSTI.

Uz brojne predavače i studente iz Hrvatske, ove će godine prema dosadašnjim najavama sudjelovati predavači i studenti iz Kanade, Danske, Austrije, SAD, Italije, Španjolske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja, a održat će se i stručne prezentacije sponzora - proizvođača raznih građevinskih materijala, sustava i opreme.

U ovogodišnjem programu je održavanje 5. međunarodnog seminara o arhitekturi pasivne kuće u okviru europskog projekta PASS-NET (IEE) 6.8., 7. međunarodnog seminara o ljetnim školama i radionicama arhitekture 7.8. i 7. Međunarodne dječje likovne radionice u suorganizaciji s HDVLK i s društvom „Naša djeca“ iz Motovuna.

Završna izložba i javna prezentacija studentskih radova će se održati 10.8. na Trgu Andrea Antico ispred Studijskog centra.

Već tradicionalna izložba studentskih radova na kojoj se izlažu radovi prethodne generacije, otvorit će se 8.8. u Multimedijskom centru LUKA u Puli, u suradnji s Društvom arhitekata Istre (DAI-SAI). Uz izložbu radova 30. međunarodne ljetne škole arhitekture Motovun 2011. u kojoj su sudjelovali studenti i predavači iz devet država, izložit će se i radovi Međunarodne radionice Arhitektura fortifikacija Brijuni 2011. u suorganizaciji s Ministarstvom kulture i Javnom ustanovom Nacionalni park Brijuni. U toj su radionici prošle godine sudjelovali studenti i predavači iz Politehnike Krakowske – Arhitektonski fakultet, Prirodoslovnog Univerziteta u Wroclawu, Arhitektonskih fakulteta Sveučilišta iz Zagreba, Ljubljane, Harkowa i Tehničkog veleučilišta iz Zagreba.

Pozivamo sve zainteresirane na predavanja i prezentacije u Motovunu koje su otvorene za javnost, a održavat će se u Studijskom centru Arhitektonskog fakulteta, odnosno na glavnom Trgu Andrea Antico ili u kino dvorani.

Očekujemo Vaš dolazak i aktivno sudjelovanje u Motovunu 2012.!

S poštovanjem,

Red. prof. Ljubomir Miščević, dipl. ing. arh.
Voditelj Studijskog centra Motovun
Voditelj Međunarodne ljetne škole arhitekture Motovun

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice