LIND - modularni sistem za odlaganje

LIND - modularni sistem za odlaganje dizzconcept
LIND – inovativni sustav panela za ovjes modularnih namještajnih elemenata

Na sajmu IMM 2016 tvrtka je izložila u paviljonu PURE EDITIONS svoj novi uradak: sustav panela za ovjes modularnih namještajnih elemenata LIND.

LIND je inovativni i fleksibilni sustav za opremanje stanova i ureda, trgovina različitih namjena kao i izložbenih prostora na sajmovima.

Posebno perforirani MDF paneli visine od 90 do 275 cm koriste se kao zidne obloge i pregrade. Na obloge i pregrade se jednostrano ili obostrano vješaju modularni elementi različitih namjena – police, ladice, vješalice, ogledala, radne površine – stolovi s izvlačnom policom, vrlo popularne akustične obloge, sjedala… Poziciju elemenata moguće je lako promijeniti bez upotrebe alata. Na taj način se može sezonski ili dnevno mijenjati način korištenja sustava. Po potrebi se elementi dokupljuju ili razmjenjuju, a modularni paneli i elementi lako se prenose u druge prostore i višestruko koriste za istu ili drugu namjenu. Ne odbacuju se, već višestruko koriste, a to je još jedan mali ali značajan doprinose zaštiti okoliša. Sustav LIND nastaviti će se razvijati u funkcionalnom i oblikovnom smjeru, pa se uskoro mogu očekivati novi elementi za opremu različitih prostora.

German Design Council i ove je godine, kao i prošle Pop –up kuhinju PIA, nagradio ponuđeno rješenje dodijelivši Dizz Conceptu i autoru sustava LIND arhitektu Darku Špiljariću prestižnu nagradu Interior Innovation - ICONIC AWARDS 2016 Selection .
LIND prikaz jedinica sustava
vrh stranice