Kvadra Design 2012

Javni međunarodno-regionalni
N A T J E ČA J
za dizajn ojastučenog namještaja za sjedenje i spavanje
U svrhu ulaganja u razvoj novih proizvoda, Kvadra raspisuje Javni međunarodno-regionalni Natječaj za dizajn ojastučenog namještaja za sjedenje i spavanje. Ovo je drugi po redu Natječaj za dizajn koji Kvadra organizira, a cilj mu je istražiti i dobiti inovativna rješenja za kolekciju proizvoda Kvadra Design. Natječaj provodi Hrvatsko dizajnersko društvo, a rok za predaju natječajnih radova je 4. lipnja 2012.

Upravo kao rezultat prvog Natječaja za dizajn, razvijen je dvosjed i naslonjač 3angle, dok je sofa Revolve osvojila i Red Dot za produkt dizajn u 2012. Ova nagrada zapravo je priznanje Kvadri u dosadašnja ulaganja u razvoj proizvodnje, tehnologiju, znanje, a s time i u dizajn. Svrha ovog Natječaja dobivanje je inovativnog, tehnološki izvedivog, kvalitetnog i stručno projektiranog ojastučenog namještaja za sjedenje i spavanjen prema smjernicama iz Projektnog zadatka.

Na Natječaju Kvadra Design 2012 mogu sudjelovati profesionalni dizajneri, arhitekti, drvni tehnolozi – samostalni autori ili interdisciplinarni kreativni timovi, dok sami članovi tima mogu biti i iz drugih srodnih struka. Datum početka Natječaja je 6. travnja 2012., a čitava se Natječajna dokumentacija (Opći uvjeti Natječaja, Projektni zadatak Natječaja i podloge uz Projektni zadatak, Prijavnica, Poziv zainteresiranima na usmeni brifing) može preuzeti bez naknade. Ukupni fond nagrada iznosi 50.000 kn bruto, a dodijelit će se tri nagrade - 1. nagrada: 25.000 kuna bruto, 2. nagrada: 15.000 kuna bruto, 3. nagrada: 10.000 kuna bruto.

U Ocjenjivačkom sudu koji će donijeti odluku o nagradama sudjeluju: Nikola Radeljković, produkt dizajner iz Numen/ForUse (predsjednik), Filip Despot, produkt dizajner iz Grupe, Saša Begović, arhitekt iz 3LHD-a, Tomislav Knezović, direktor Kvadre i Sanja Knezović, arhitektica iz Kvadre. Ocjenjivački sud završit će s radom i objaviti rezultate najkasnije do 13. lipnja 2012.

Preporuka je natjecateljima sudjelovati na usmenom brifingu koji će se održati 26.04. 2012. u prostorijama tvorničkog izložbenog salona tvrtke Kvadra Design, Pustodol Začretski19g, Sveti Križ Začretje, u 14.00 sati. Brifing će se prenositi preko live streama, a oni natjecatelji kojima sudjelovanje zbog prostorne udaljenosti nije moguće, mogu svoja pitanja unaprijed uputiti putem adrese natjecaji@dizajn.hr u skladu s uputama u dokumentaciji Natječaja. Na sva pristigla pitanja odgovorit će se na brifingu. Sudjelovanje je obavezno najaviti elektroničkom poštom na adresu natjecaji@dizajn.hr do 24.04.2012.

Više o natječaju možete pročitati na: dizajn.hr/#1008

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice