Kai bar

Kai bar ugostiteljska namjena
Ocjenjivati mogu samo registrirani korisnici. Prijavite se | Registrirajte se

FOTOGRAFIJE

IDEJA/PROJEKT

SODAarhitekti
  • Grad: Veliko Trgovišće
  • Godina projekta: 2011
  • Godina izvedbe: 2012
  • Tip građevine: ugostiteljska namjena
  • Površina: 155,00 m2
  • Investitor: MDK arhitektura studio
Prikaz veće karte
Gostionica se projektirala u suterenu novosagrađene višestambene građevine. Ostakljena je sa istočne i djelomično sjeverne strane, ostali dio je većim dijelom ukopan. Projektom interijera se predložila naknadna izvedba strip nadsvjetla sa zapadne strane čime se ostvarilo bilateralno prirodno osvjetljenje i poprečno prozračivanje. Interijer je koncipiran u 3 funkcionalne cjeline - najkvalitetniji prostor sa većomvisinom namjenjen je konzumniranju pića, šank se smješta u niži, manje kvalitetan prostor, koji je prostorno povezan sa glavnim konzumnim dijelom. 
Više Manje
Prostor najnižeg standarda potpuno je ukopan i koristi se za spremišta i sanitarije. Osnovna koncepcija oblikovanja proizašla je iz odnosa premakontekstu, apliciranjem autohtonihmaterijala (drvo, čipka, cvijeće), te elementima atraktorima (kamin i okvir za sjedenje) koji prikrivaju i anuliraju zatečene anomalije prostora. Svi stropni instalacijski vodovi i rasvjetna tijela skrivena su perforiranom drvenim pločama smještenim pod različitim kutovima. Kružne perforacije različitih promjera omogućuju prosijavanje fluo rasvjete kroz paus papir smješten s gornje strane ploča. Strop postaje jedinstveno rasvjetno tijelo čiji se intenzitet rasvjete može regulirati potenciometrom i na taj način se ostvaruju različiti ugođaji. Drvenim pločama oblaže se i retropult, te služe kao polica za pića.
Ventilacija i klimatizacija smještena je rubno po cijelom prostoru. Predprostor sanitarija oblikovan je u ogledalima i akrilnim pločama, te cementnim okvirima sa trupcima breze kao dekorativnim elementima iz obližnje šume. Vrata sa skrivenim dovratnikomi zidna obloga su u istim materijalima i u istoj ravnini, dok je strop riješen kao rasvjetno tijelo motivom čipke smještenom između između dva pleksiglasa.
Na podu konzumnog dijela se nalazi uljeni industrijski parket. S obzirom da je riječ o kraju koji je poznat po uzgoju cvijeća, uz uzdužne zidove vise epruvete sa cvijećem koji se ovisno dijelu godine mijenjaju te tako na jednostavan način mijenjaju karakter i ambijent interijera. Projektom se želio ostvariti ugodan, domaći i topli prostor koji na suvremen način interpretira kvalitete lokalnih materijala i ambijenata.
vrh stranice