Izložba: Produktivni gradovi

Izložba radova pristiglih na natječaj Europan 14.
Izložba radova pristiglih na natječaj Europan 14 s temom "Produktivni gradovi", a koji se provodio za prostor bivšeg TEF-a, bit će otvorena u petak, 13. travnja u 13 sati u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u Šibeniku.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Željko Burić, uz nazočnost predstavnika Europana Hrvatska i predstavnika Ocjenjivačkog suda natječaja E14. Otvaranju izložbe prethodit će prezentacija nagrađenih radova u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice s početkom u 12 sati, a obilazak lokacije TEF-a najavljen je za 11 sati. Polazak je od Narančaste zgrade, Prilaz tvornici 41.

Na izložbi će nazočiti i autori nagrađenih radova, a također će biti predstavljeno i osam studentskih radova kreiranih za istu lokaciju u zimskom semestru 2017. – 2018. na Katedri za arhitektonsko projektiranje Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod mentorstvom profesorica Sanje Filep i Vesne Mikić.

Inače, rad poljskih arhitektica Ewe Odyjas i Agnieszke Morga pod nazivom "Place" ili "Mjesto pobjedio je na natječaju međunarodne organizacije Europan za uređenje prostora bivšeg TEF-a površine 27 hektara na kopnu i 3,3 hektara na moru.

Odluku o nagrađenim radovima donio je međunarodni ocjenjivački sud u kojem su bili arhitekti Zoran Zidarić, Vasa Perović, prof. Tihomir Jukić, Borka Bobovec, Lulzim Kabashi te Ingrid Gojević, dok je predsjednica žirija bila Iva Letilović, arhitektica iz Zadra i docentica na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice