Izložba Ivice Plaveca - Klik dom

U petak, 24.4.2015. u 19:00 sati, otvorit će se izložba radova Ivice Plaveca Klik dom. Tom prigodom Ivica Plavec održat će predavanje o drvenoj arhitekturi u Hrvatskoj.
Na izložbi koja će se u Oris Kući arhitekture održati od 24. do 29.4. biti će predstavljena djela i ideje arhitekta Ivice Plaveca, već realizirani radovi poput kuće Tribuson, kao i projekt jednostavnih, lako gradivih i funkcionalnih kuća – Klik domova.

Projekt Klik Dom omogućuje laku i brzu izgradnju drvenih kuća sustavom montaže uz minimalan broj jednostavnih zahvata od prefabriciranih elementa s kojima se jednostavno i lagano rukuje. Maksimalno koristi modularnu gradnju, što omogućuje fleksibilnost i funkcionalnu promjenjivost unutrašnjeg prostora, jednostavnu i brzu dogradnju ili nadogradnju bez primjene mehanizacije te korištenje što manjeg broja radnika.

Korisnik može odabrati kuću koja mu odgovara, u skladu s vlastitim potrebama i sklonostima, među mnoštvom varijanti prema razrađenom upitniku (broj katova, kvadratura, oblik krova, završna obloga pročelja, stupanj opremljenosti interijera, tlocrtna dispozicija i organizacija prostora).Ivica Plavec rođen je 1963. u Sisku. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1988. S arhitektom Vladimirom Kasunom 1992. godine osnovao je arhitektonski studio Studio Urbana. Od akademske godine 2003./2004. radi kao honorarni viši predavač na kolegiju Arhitektonsko projektiranje VI - VII Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a od 2006 kao viši predavač na katedri za Arhitektonske konstrukcije i zgradarstvo, te od 2010. kao docent na istoj katedri. 2005. samostalno osniva projektni ured Poligon projekt d.o.o., za arhitekturu i inovacije.


izvor: oris.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice