Izložba: Hrvatski arhitekti kroz povijest - Rijeka

Portal hrvatskih arhitekata - arhitekti.hr i Društvo arhitekata Rijeka pozivaju vas na otvorenje izložbe u Rijeci
Otvorenje: Četvrtak, 24.10.2019. u 18:00 sati
Afterwork party povofom otvorenja
Društvo arhitekata Rijeka
Ivana Dežmana 2A, Rijeka

Izložba: HRVATSKI ARHITEKTI KROZ POVIJEST

Izložba je dio projekta čiji je cilj populariziranje hrvatske arhitekture kroz arhitekte i njihove najznačajnije građevine, te na taj način upoznavanje struke i javnosti sa hrvatskim arhitektima kroz povijest. U ovom projektu to su najzaslužniji arhitekti za oblikovanje vizura gradova kakve danas poznajemo, čija ostvarenja su uglavnom nastala u 20. stoljeću!
Arhitekti čija zdanja krase naše gradove, čija imena nose naše ulice, iako cijenjeni, nisu bili u fokusu javnosti te su njihovi fascinantni životi uglavnom ostali nepoznanica. Tek današnji mediji pokušavaju nadoknaditi zagubljeno, te nas upoznati sa našim najpoznatijim arhitektima, povezati njihovo stvaralaštvo i životni put. O nekima su već napisane knjige, snimljene emisije i reportaže, ali ima ih još dosta izrazito značajnih, a koji nisu dotaknuti... Ovime projektm želimo nastaviti u tom smjeru!

Središnji dio projekta su izložbe portret karikatura arhitekata, kao rezultat suradnje Portala sa kolegama, prije svega prof. Joškom Marušićem, arhitektom i profesorom na Likovnoj akademiji, ali i drugim suvremenim umjetnicima. Uz portrete su prikazane i njihova daleko prepoznatljivija ostvarenja. Uz izložbe, koje će biti medijski popraćene kroz sve medije, u planu je paralelno publiciranje stručnih, ali istovremno široj javnosti
razumljivih tekstova o arhitektima, te njihovom utjecaju na današnje društvo i život. Ovo je prvi put da su arhitekti na likovno jednak način predstavljeni javnosti.

Upoznavanje sa arhitektima je zamišljeno kao multimedijalni projekt, koji Portal provodi sa Partnerima. Predviđeno ukupno trajanje projekta je 2 godine, najmanje 9 izložbi sa pratećim događanjima, organiziranih sa regionalnim društvima arhitekata i drugim institucijama.

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice