ISOTEC Ventilirane fasade

ISOTEC Ventilirane fasade
Isotec Parete je sustav toplinske izolacije koji omogućuje realizaciju suhom metodom jednoga funkcionalnog izolacijskog i strukturalnog sloja kod oblaganja ventiliranih pročelja. Isotec Parete je nastao kao rezultat istraživačkog i razvojnog programa u suradnji s odjelom BEST Veleučilišta u Milanu.

Zašto ventilacijske fasade ISOTEC?
Sustav za ventilirana pročelja sastoji se od donje strukture sastavljene od metalnih profila za pričvršćivanje na zid i nosivih profila za fasadne obloge, koji zajedno stvaraju ventilirani zračni međuprostor između nosivog zida i obloge. Radi povećanja toplinske otpornosti zida, postavlja se jedna izolacijska ploča unutar tog međuprostora koja prijanja uz nosivi zid. Sustavi vertikalnog zatvaranja koji pričvršćuju izolacijsku ploču na vanjski dio zida omogućuju bolju energetsku učinkovitost.

Ventilirana fasada pomoću Isotec Parete nudi jedan novi sustav ventilirane fasade koji, jedinstvenim toplinskim rješenjem, stvara jedan neprekinuti i homogeni vanjski sloj toplinske izolacije i nosivu konstrukciju za izvedbu vanjskog oblaganja. Osim toga, perforirani nosivi element stvara jednu ventiliranu zračnu komoru između izolacijske ploče i završnoga sloja fasade. Ove značajke omogućuju veći komfor stambene zgrade, uz ukupno poštivanje standarda o energetskoj učinkovitosti.

Sastav Panel Isotec Parete predstavlja građevinsku komponentu koja objedinjava čitav jedan sustav funkcionalnih elemenata i slojeva – toplinsku izolaciju, nepropusnost, ventilaciju i nosivost – koji doprinose poboljšanju termo-higrometričke izvedbe s vertikalnim zatvaranjem. Sastoji se od jednoga središnjeg izolacijskog tijela iz krutog ekspandiranog samogasivog poliuretana, prekrivenog nepropusnom oblogom, izrađenom od hrapavo nabranog aluminija s nosivim rebrastim profilom od pocinčanog čelika.

Izrađeni otvori na metalnom profilu omogućuju ventilaciju fasade, a ujedno i odvodnju slučajno nakupljene vode. Panel Isotec Parete na rubovima je profiliran tako da spojeni paneli međusobno prijanjaju i tvore kontinuirani niz te tako eliminiraju mogućnost stvaranja termičkih mostova.

Koje su prednosti Isotec ventiliranih fasada?
1. Eliminacija termičkih mostova.
2. Ventilacija.
3. Zaštita od vlage i slučajnih infiltracija.
4. Brzo i ekonomično postavljanje.
5. Preuređivanje.
6. 10-godišnje jamstvo.
7. Energetska ušteda.
vrh stranice