Igra u otvorenom prostoru

Međunarodni stručni skup „Igra u otvorenom prostoru“ održat će se 11.10.2016. u hotelu International u Zagrebu.
U današnjem urbaniziranom, ubrzanom svijetu fokusiranom na razvoj visokotehnoloških društava jedan od ključnih elemenata za uspjeh je kvalitetno ulaganje u našu budućnost - u našu djecu. Jedan od najbitnijih čimbenika razvoja djeteta u zdravu, kreativnu i uspješnu osobu je - IGRA.

Prostor predviđen za kvalitetnu dječju igru danas nestaje u jeku urbanizacije, a zamjenjuju ga virtualni i umjetni prostori za igru. Kako bi podigli svijest o problemu i educirali zainteresiranu stručnu javnost o principima i trendovima, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata organizira međunarodni stručni skup pod nazivom „Igra u otvorenom prostoru" kojim će se sveobuhvatno obraditi problematika igre djece u otvorenim prostorima formalnim i neformalnim dječjim igralištima.Koji su to trendovi u planiranju i oblikovanju prostora za igru? Primjena recikliranih materijala u uređenju igrališta kao nužnost ili trend? Kako možemo planirati i dizajnirati sigurna dječja igrališta? Kako mi kao stručnjaci možemo odgovoriti na pitanje sigurnosti prostora za dječju igru? Koji su to novi europski standardi i zakonska regulativa? Kakve su sprave budućnosti u prostorima za dječju igru, i što možemo ponuditi djeci s poteškoćama u razvoju?

To su samo neka od pitanja kojima ćemo se baviti i na koja ćemo u sklopu ovog skupa dati odgovor.

S tim u vidu skup okuplja krajobrazne arhitekte, dizajnere, planere, sociologe, pedagoge, psihologe i predstavnike relevantnih institucija odgovornih za planiranje i izgradnju prostora za djecu.

Ključni govornici skupa će predstaviti "igru" u različitim aspektima svog stručnog djelovanja, a očekuju se renomirani predavači iz Danske i Njemačke te iz Slovenije i Srbije.

Skup se organizira pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Ministarstva zdravlja, Ministarstva socijalne politike i mladih te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu na ovaj skup. Prijave će biti otvorene u rujnu 2016. na www.hdka.hr.

Pozivamo i sve potencijalne sponzore da daju potporu ovom skupu posvećenom djeci i dječjoj igri te da se jave na službene kontakte Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata. Bit će nam izuzetna čast da se predstavite i budete dio ovog važnog događaja.izvor: gradimozadar.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice