Hrvatska, manje od sat vremena?

Izdavanje građevinske dozvole u Hrvatskoj za manje od sat vremana? I to smo doživjeli! Da, u Hrvatskoj.
Kada se izađe iz #nedamise perioda, i to je moguće! Trenutni prosjek izdavanja na razini Hrvatske je negdje preko 300 dana ako se ne varamo? Evo Izazova za sve ostale Upravne odjele!
Prenosimo informaciju Poslovnog dnevnika:

Virovitičko-podravska županija izdala je u četvrtak, 17. rujna, građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije Hrvatskog doma u Suhopolju u roku od samo sat vremena. Investitor, Općina Suhopolje i projektant Quantum studio d.o.o. Virovitica, tijekom pripremnih radnji i u fazi izrade Glavnog projekta informirali su se u županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša, te ujedno ishodili i obavijest o potrebnim potvrdama glavnog projekta.

Obzirom na molbu investitora za ubrzanjem postupka, djelatnici Upravnog odjela pregledali su predanu dokumentaciju nakon predaje zahtjeva, utvrdili da je zahtjev kompletan, te izdali e-dozvolu za samo sat vremena.

Dozvola je izdana u elektroničkom programu “e-dozvola” koji je Virovitičko-podravska županija počela primjenjivati od 1. lipnja 2014.

Izdavanje e-dozvola u tako kratkom roku moguće je ukoliko stranke uz zahtjev predaju zakonom propisanu dokumentaciju, usklađenu sa zakonskim i podzakonskim aktima, važećom prostorno-planskom dokumentacijom, te u trenutku predaje kompletiranog zahtjeva osiguraju dolazak svih stranaka u postupku, što predstavlja zakonom propisanu proceduru.

izvor: www.poslovni.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice