Hotelski kompleks Haludovo na fotografijama

Serija fotografija Jasenka Rasola prikazuje hotelski kompleks Haludovo arhitekta Borisa Magaša u Malinskoj na otoku Krku.
Galerija Prozori (Zapoljska 1, Zagreb) poziva vas na izložbu Jasenka Rasola pod nazivom Distopija.

Serija fotografija Jasenka Rasola prikazuje hotelski kompleks Haludovo arhitekta Borisa Magaša u Malinskoj na otoku Krku. Nekadašnji turistički raj, ekskluzivni resort sretno lociran, kako to naglašavuju natpisi iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća, tek "nekoliko milja južno od Trsta i točno nasuprot Venecije" transformirao se do danas u apokaliptični krajolik koji, napušten i devastiran, svjedoči o traljavim ugovorima tranzicijskih privatizacija.

No, ne radi se ovdje samo o mutnoj ekonomiji prijelaznih društva već o mogućoj budućoj slici bilo kojega mjesta na jadranskoj obali. Pritom je distopijski prizor razornog sraza invazivne prirode i arhitekture koja se pod njom urušava, metaforička projekcija neravnoteža i asimetričnih odnosa realiteta u kojemu živimo.

Izložba se može pogledati od 19. travnja do 10. svibnja kada će se, uz zatvaranje, održati "Razgovori u Prozorima" s Marojem Mrduljašem.izvor: kulturpunkt.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice