Hotel Well

Hotel Well ugostiteljska namjena

Ocijeni:

54321

IDEJA/PROJEKT

FOTOGRAFIJE

mva
  • Grad: Tuhelj
  • Godina projekta: 2010
  • Godina izvedbe: 2012
  • Tip građevine: ugostiteljska namjena
  • Površina: 12250,00 m2
  • Investitor: Terme Tuhelj d.o.o.
Prikaz veće karte
Dogradnja postojećeg kongres/wellness hotela se nalazi u termalnom kompleksu Terme Tuhelj uz zaštićeni povijesni park i kuriju „Mihanović“. Projekt polazi od ideje povezivanja svih sadržaja - postojećih i novih, te njihovog objedinjavanja u zaokruženu cjelinu.
Uvažavajući postojeću paviljonsku organizaciju razvijen je koncept „razvedenog“ hotela koji u svim prostorima omogućuje korisnicima kontakt s prirodom.

Više Manje
Program dogradnje s četiri zvjezdice je jasno razdvojen po vertikali (javno + smještaj). Smještaj od 126 soba razdvojen je u tri manja paviljona (uz tri postojeća) a javni sadržaji su organizirani u izduženoj prizemnoj bazi. Baza asimilira dio postojećih “javnih” prostora te povezuje sve postojeće i nove smještajne jedinice.
Ovaj način organizacije omogućio je da čak i kongresne dvorane imaju prirodno osvjetljenje i pogled na zagorski krajolik. Razdvajanjem smještaja u tri nova paviljona svim sobama su omogućene dobre vizure – dio soba gleda na park, dio prema dvorcu, prema dolini, prema bazenima, prema zagorskim bregima... itd.
Konfiguracija terena iskorištena je za formiranje amfiteatra u središtu koji omogućuje vizualnu i prostornu komunikaciju kongresnog centra i hotelskog lobbyja s baroknom kurijom u pozadini. Ovaj prostor, osim dodatne vrijednosti za hotel i kongresni centar, može poprimiti čitav niz različitih aktivnosti i biti doprinos društvenom životu lokalne zajednice.
Odabir materijala za ovojnice pročelja obilježava tema dvojnosti (lagano / teško). Bočna pročelja „presvučena“ su ovojnicom od laganih aluminijskih kompozitnih ploča zlatne boje čije perforacije omogućuju pogled iz soba.
Preostala pročelja, zajedno s krovnim plohama, obložena su betonskim prefabriciranim pločama koje se ispred prozora mjestimično otvaraju u obliku perforiranih “kapaka“.
Ova intervencija ulazi u dijalog sa zatečenim kontekstom koristeći suvremeni arhitektonski izraz, bez „uklapanja“ i s namjerom da se kroz taj dijalog uspostave novi, kompleksniji prostorni odnosi.
vrh stranice