HDKA - natječaj za izradu vizualnog identiteta

Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata u potrazi je za novim vizualnim intenzitetom.
HDKA poziva autore i kreativne timove da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata do 10. prosinca.

Autoru najuspješnijeg rada (pobjedniku Natječaja) će se dodijeliti novčana nagrada u iznosu od 1.000,00 kuna netto. Naručitelj će nagradu isplatiti u roku od 30 dana od dana kada autor pobjedničkog rada dostavi pripreme za tisak, otvorene datoteke (.ai, .eps ili neki sličan format) te ostale verzije materijala (.jpg) navedenih u Projektnom zadatku ovog Natječaja, napravljene u dogovoru s Naručiteljem.

Natječajno povjerenstvo čine svi rukovodeći članovi Naručitelja. Natječajno povjerenstvo će odluku o najboljem idejnom rješenju donijeti najkasnije do 20. prosinca 2015. Svi Natjecatelji će o vlastitom rezultatu biti obaviješteni putem e-maila. Naručitelj će s autorom čije je idejno rješenje odabrano sklopiti ugovor o izradi izvedbenog rješenja i ustupanju prava na korištenje autorskog djela. Naručitelj zadržava pravo neprihvaćanja ponuđenih rješenja te ponavljanja Natječaja o čemu će svi Autori biti obaviješteni putem e-maila.

Idejno rješenje prema grafičkim standardima treba sadržavati:

1. Logotip
• prijedlog osnovnih grafičkih standarda logotipa i njihovi međusobni odnosi u varijanti skraćenog i punog nazivana hrvatskom i engleskom jeziku (Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, HDKA, Croatian Association of Landscape Architects, CALA)

2. Karakteristične boje i tipografije

3. Primjeri primjene

• memorandum na A4 papiru
• vizitka
• pečat
• aplikacija na web stranicu HDKA
• majica
• profilna fotografija Facebook stranice

Prilikom ocjene natječajnih radova Povjerenstvo će najprije vrednovati usklađenost s uvjetima ovog Natječaja te umjetničku vrijednost rješenja prema sljedećim parametrima:

• kvaliteta i originalnost predloženog rješenja,
• prepoznatljivost predloženog rješenja
• preglednost i razumljivost rješenja
• jasnoća, logičnost i funkcionalnost rješenja u skladu s djelatnosti Naručitelja
• ekonomičnost i prilagodljivost rješenja u različitim medijima

Prijedlozi idejnog rješenja (na cd-u/dvd-uili USB stickuu .pdf formatu) se predaju u zatvorenom omotu označenom šifrom koja treba sadržavati 4 znaka (2 brojke i 2 slova). Radovi označeni imenom autora ili nekim drugim prepoznatljivim znakom koji odaju identitet autora neće biti razmatrani. Uz radove se posebno predaje i zatvorena omotnica označena samo šifrom u kojoj se nalaze podaci o autorima te ostala potrebna dokumentacija – Obrazac A, Obrazac B i Obrazac C.
Dodjelom nagrade pobjedniku Natječaja, natječajni rad postaje vlasništvo Naručitelja, te ga dalje ima pravo upotrebljavati bez ikakvih dodatnih odobrenja i ograničenja autora. Autor natječajnog rada je dužan dostaviti potpisanu i ovjerenu Izjavu o prelasku nagrađenog rada u vlasništvo Naručitelja (OBRAZAC B). Autori su dužni dostaviti i dokaz (potpisanu Izjavu) o autorstvu natječajnog rada (OBRAZAC C).

Prijedlozi se šalju (dostavljaju) na adresu zaključno s 10. prosincom 2015.:
Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata
Meksička 1
10 000 Zagreb
s oznakom (za HDKA natječaj)

Rok za pitanja natjecatelja je do 25.11.2015., na hdka@hdka.hr ili putem privatne facebook poruke.

Obzirom da je Društvo nevladina i neprofitna organizacija te djeluje kroz aktivne članove kojih nije velik broj, nije u mogućnosti ponuditi veću novčanu nagradu. Društvo se nada da će natječaj naići na odaziv svih onih koji žele podržati struku krajobraznih arhitekata te dati svoj doprinos u vidu sudjelovanja na natječaju.

Više o detaljima i uvjetima natječaja možete saznati na LINKU!izvor: DAZ

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice