Europan 13

Otvorene su prijave za Europan 13 čija ovogodišnja tema je"The Adaptable City 2 : Self-Organization – Sharing – Project (Process)". Među 49 lokacija u 15 zemalja članica Europana nalaze se i 4 lokacije u Zagrebu.
Europan je europska federacija nacionalnih organizacija koje vode arhitektonske natječaje s realizacijom, a objavljuju se simultano u svim zemljama članicama pod zajedničkom temom. Osnovan 1988. godine s ciljem razmjene ideja i promicanjem suradnje na polju arhitekture i urbanizma unutar europskog kontinenta Europan je namijenjen arhitektima ispod 40 godina. Hrvatska je članica Europana od 1992. godine.

Ovogodišnja tema "The Adaptable City 2 : Self-Organization – Sharing – Project (Process)" propituje održivo samoorganizaciju grada a izabrano je 49 različitih lokacija diljem Europe. Zagreb je jedna od ponuđenih lokacija natječaja odnosno četiri lokacije uz nasip uz rijeku Savu za koji se traže privremeni režimi korištenja i privremena izgradnje do implementacije trajnih urbanističkih rješenja. Zadatkom se otvara i mogućnost realizacije i suradnje s lokalnim udrugama, a bitan faktor u odabiru rješenja je i ekonomska održivost i provedivost.

Više o zagrebačkoj lokaciji Europana 13 saznajte ovdje, dok o ostalim lokacijama informacije možete pronaći ovdje.

Opći uvjeti natječaja

Projektni zadatak 

Grad - konurbacijaŠiri obruhvat


EUROPAN

EUROPAN Hrvatska
vrh stranice