Dodijeljene Godišnje nagrade UHA-e

U Vukovaru su u petak, 17.12.2011., u Galeriji Oranžerija dodijeljene godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata za ostvarenja koja su na najbolji mogući način obilježila proteklu godinu.
Odabirom Vukovara za otvorenje ovogodišnje izložbe arhitektonska struka je na simboličan način, prikazom godišnjih realizacija i dodjelom nagrada, doprinijela afirmaciji pozitivnih vrijednosti: stvaranja i gradnje, nasuprot destrukciji koja se u Vukovaru dogodila prije 20 godina.

Nakon protokolarnih pozdrava gradonačelnika Vukovara Željka Szaba, predsjednika Udruženja hrvatskih arhitekata Hrvoja Hrabaka i ostalih predstavnika institucija partnera Udruženja hrvatskih arhitekata, gradonačelnik Vukovara i predstavnik sponzora nagrade Damir Šimunović svečano su uručili plakete i diplome nagrađenim arhitektima.

Nagradu “VIKTOR KOVAČIĆ” za životno djelo kao najviše priznanje za cjelokupni životni opus, Udruženje hrvatskih arhitekata ove godine dodijelilo je profesoru Ivanu Crnkoviću.

Nagradu “NEVEN ŠEGVIĆ” za najuspješniji publicistički, kritički i teorijski rad na području arhitekture i urbanizma u 2011. godini dobila je Marina Bagarić za knjigu ARHITEKT IGNJAT FISCHER.


Nagradu “BERNARDO BERNARDI” u kategoriji najuspješnijeg ostvarenja na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2011. dobili su Alenka Gačić Pojatina , Branka Petković, Ana Krstulović i Morana Vlahović za KUĆU ZA LJUDE I UMJETNOST – LAUBU i Iva Letilović i Igor Pedišić za PRIVREMENE IZLOŽBENE DVORANE u ZADRU.


Nagradu “DRAGO GALIĆ” za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2011. godini dobili su Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić za OBITELJSKO IMANJE, BIJAČA, BIH.


Godišnju nagradu “VIKTOR KOVAČIĆ” za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2011. godini dobio je 3LHD za HOTEL LONE u Rovinju.


Ostvarenja iz 2011. godine valorizirao je Stručni savjet Udruženja hrvatskih arhitekata u sastavu: Dario Gabrić, Miroslav Geng, Vanja Ilić, Željka Jurković, Petar Mišković, Karin Šerman, Andrej Uchytil

Sve nominacije možete pogledati ovdje.

izvor: UHA
vrh stranice