Dani Grada Zadra

Arheološki muzej Zadar u povodu obilježavanja Dana Arheološkoga muzeja Zadar i Dana Grada Zadra niz događanja.
Povod je izložba "Zlato i srebro srednjega vijeka" koja će se otvoriti u Arheološkom muzeju Zadar 20. studenog u 19 sati. Autor je viši kustos Radomir Jurić. Izložba se priređuje u okviru projekta "Zlato i srebro srednjega vijeka" u matičnim arheološkim muzejima Republike Hrvatske, a otvorit će je Vesna Jurić Bulatović, pomoćnica ministrice kulture.

U ponedjeljak, 24. studenog 2014. građani se pozivaju na stručno vođenje u razgledu Antičkog postava. Od 9 do 21 sat biti će slobodan ulaz u Arheološki muzej, dok će od 9 do 14 sati u svaki puni sat kroz stalni postav Antičke zbirke voditi Jakov Vučić, Dino Taras, Dušanka Romanović, Jelena Vekić Bašić i Kornelija A. Giunio. U 17 sati kroz Arheološki muzej Zadar vodi Vas Natalija Čondić, a istog dana će biti prigodna prodaja muzejskih publikacija i suvenira.

U utorak, 25. studenog 2014. u 18.30 sati održat će se predavanje "Antika na splavi". Predavač je zadarski arhitekt Igor Pedišić, koautor Antičkog postava.U nedjelju, 30. studenog, od 9 do 21 sat biti će slobodan ulaz u Arheološki muzej Zadar, dok u 10.30 sati kroz Arheološki muzej Zadar vodi dr. Jakov Vučić. Tog dana u 15.30 sati, održava se radionica pod nazivom "Cijeli grad je igraonica". Radionicu vode Robert Maršić i Jelena Vekić Bašić. U 18 sati priređuje se izložba "Cvijina gradina-tragom zaboravljene prošlosti". Autori su Natalija Čondić, Arheološki muzej Zadar, Marina Jurjević, Pučko otvoreno učilište Obrovac-Zavičajni muzej. Na otvorenju izložbe predstavit će se katalog Martina Čelhara.

Od 10 do 13 sati slobodan je ulaz u crkvu sv. Donata, a kroz crkvu sv. Donata vode Vas studenti diplomskog studija Kulturna i prirodna baština u turizmu s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Od 9 do 13 sati slobodan je ulaz u Muzej ninskih starina. Kroz Muzej ninskih starina vode Vas Mate Radović i Majda Dadić, uz prigodnu prodaju muzejskih publikacija i suvenira.izvor: ezadar.hr057info.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice