Dan D / Otvoreni dizajn

Ovogodišnji Dan D održat će se od 10. do 12. lipnja u prostorima Pogona Jedinstvo i kluba Močvara na Savskom nasipu.
Ovogodišnji je Dan D otvoreni dizajn postavio kao polazišnu točku za tematiziranje koncepta otvorenog dizajna u užem kontekstu dizajnerske struke, te unutar šireg društvenog konteksta i procesa "otvaranja" dizajna. U užem smislu, kroz predavanja, tribine i radionice analizirat ćemo pravne, teorijske i praktične okvire koncepta otvorenog dizajna te njegov odnos s tržišnim okruženjem. U širem smislu, obradit ćemo otvoreni dizajn kao proces uključivanja korisnika u dizajnerske prakse čime se pomiču granice tehnologija i alata koje koriste, sa širokim spektrom implikacija koje to povlači sa sobom. Istodobno, zanimaju nas karakteristični kolaborativni procesi i metodologije koje nastaju u okviru dizajna otvorenog pristupa te načini na koje doprinose "otvaranju" dizajna, odnosno njegovoj široj i intenzivnijoj primjeni u drugim područjima. Na primjeru različitih umjetničkih, inženjerskih i dizajnerskih radova otvorit ćemo niz pitanja i provocirati raspravu iz različitih pozicija i pristupa temi.

Tematska kurirana izložba prikazati će radove različitih opsega i ambicija koji koriste načela otvorenog dizajna, a Izložba mladih autora selekciju najboljih prijavljenih radova slobodnih u temi. U diskurzivnom programu poticati ćemo dijalog dizajna s drugim disciplinama, dok ćemo putem radionica lokalne autore upoznati s metodama rada s kakvima se inače mogu susresti tek ponegdje i ponekad.

Ovogodišnji Dan D održat će se od 10. do 12. lipnja u prostorima Pogona Jedinstvo i kluba Močvara na Savskom nasipu.

Sve informacije o ovogodišnjem izdanju festivala možete pronaći na 2016. dan-d.info/hr.

Prijave za sve radionice u programu su otvorene do četvrtka, 9.6. u 17 sati. Prijave šaljite mailom na: info@dan-d.info.

Cjelokupni program pogledajte ovdje.Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice