Culture club Revelin

Culture club Revelin UPI-2M građevine ugostiteljske namjene
Ocjenjivati mogu samo registrirani korisnici. Prijavite se | Registrirajte se

FOTOGRAFIJE

UPI-2M
  • Grad: Dubrovnik
  • Godina projekta: 2010
  • Godina izvedbe: 2010
  • Tip građevine: ugostiteljska namjena
  • Površina: 1140,00 m2
  • Investitor: JPP / Grad Dubrovnik i Afrika d.o.o.
Kako je tvrđava Revelin u Dubrovniku zaštićeni spomenik kulture u čiji korpus se nije smjelo ozbiljnije zadirati, uređenje prostora „Culture club Revelina“ bio je pravi arhitektonski izazov.

Tijekom godine ovaj prostor se koristi i za različite manifestacije za potrebe grada, pa su se intervencije morale svesti na minimum. Sva oprema interijera je montažno – demontažna, rasklopiva u nekoliko sati. Jedini elementi za koje se predviđa da će stalno ostati u prostoru su šank, rasvjeta i audio – vizualna oprema.

Ulaz u klub smješten je na međuetažu koja je ispunjena dubrovačkim motivima. Prolaskom pored garderobe kroza svjetlom obojan tunel koji je dizajniran kao uvodni audio-vizulani element i oživljava cijelokupni ulazni prostor, dolazi se u glavnu dvoranu. Šank je zamišljen kao skulptura u prostoru. Dugačak je 30 m i prvi je na oku gostiju. Izlomljenog oblika i grube obrade podsjeća na stijenu koja obuhvaća kamene stupove tvrđave.
Oko četiri ostala stupa smješteni su svjetleći pultovi, koji kao konzole strše izvan.
Klub ima tri VIP prostora. Prostori VIPa podignuti su na demontažno drveno postolje, te su tako odvojeni od ostatka gostiju. U dva duboka prozora VIPa postavljeni su madraci za sjedenje, kao separei.
U središnji prostor srednjeg broda Revelina postavljen je kružni separe, naglašen laganom bijelom zavjesom iznad. Zavjesa se može spustiti i tako zatvoriti prostor iz kog se tada vide samo siluete korisnika.
Elementi opreme pretežno su u bijeloj, a poneki osvijetljeni i različitim bojama – na taj način ambijentiziraju i intimiziraju prostor
Ovisno o broju korisnika ili o događaju, prostor se može pregraditi dugim laganim zavjesama koje kao da se spuštaju iz svoda.

fotografije: Tino Staničić i Iris Ćimić
vrh stranice