Cjelogodišnja multidisciplinarna edukacija o zelenoj gradnji – GREEN BUILDING PROFESSIONAL

Od studenog 2014. u tijeku je novi ciklus edukacije koja se odnosi na generaciju 2014/2015, a moguće je program završiti kroz dvije studentske godine.
Poštovane/i,

sa zadovoljstvom Vas pozivamo da upišete cjelogodišnju multidisciplinarnu edukaciju o zelenoj gradnji – GREEN BUILDING PROFESSIONAL koja se održava u Zagrebu u Hotelu Esplanade, u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju i u višegodišnjoj suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata.

Polaznici – arhitekti (uključivo vježbenike) te inženjeri građevinarstva, elektrotehnike i strojarstva ostvaruju za cjelogodišnji program ukupno 15 bodova u Programu stručnog usavršavanja.

Od studenog 2014. u tijeku je novi ciklus edukacije koja se odnosi na generaciju 2014/2015, a moguće je program završiti kroz dvije studentske godine. Uskoro se nastavlja s programom edukacije i to sa dva edukativna modula:

Moduli koji se održavaju u ožujku su:

19.3. Financijski aspekti zelenih zgrada, financiranje zelene gradnje, fondovi i poticaji (nacionalni i međunarodni)

20.3. Održive drvene konstrukcije u zelenim zgradama


Više o Green Building Professional programu možete doznati ovdje (www.gbccroatia.org), a isti se održava prema konceptualnom predlošku World Green Building Council organizacije (www.worldgbc.org).

Ostale teme koje se obrađuju kroz cjelogodišnji program su:

OBAVEZNI MODULI:

1. Definicija zelene gradnje i Principi projektiranja, planiranja i gradnje, BIM

2. Pravni aspekti – EU standardi, domaća zakonska regulativa, međunarodni certifikati zelene gradnje

3. Upravljanje zelenim zgradama i Cradle to Cradle princip

4. Kreiranje i upravljanje zelenijim radnim i životnim prostorima

5. Održivi materijali i resursi

6. Financijski aspekti zelenih zgrada, financiranje zelene gradnje, fondovi i poticaji (nacionalni i međunarodni)

7. Pametne zgrade & dizajn rasvjete/KNX, Facility Management

8. Prostorno planiranje i urbanizam kao preduvjet zelene gradnje, odabir i upravljanje održivom lokacijom

IZBORNI MODULI:

1. Living Building Challenge

2. Održive drvene konstrukcije u zelenim zgradama

3. Rekonstrukcija zaštićenih građevina prema principima zelene gradnje

4. Efikasno upravljanje vodnim resursima

5. Ovojnica zelene zgrade

6. Održiva krajobrazna arhitektura

Kontakti za upis: info@gbccroatia.org ili 01 4886 296, voditeljica ureda Maša Starčević Zalepugin.

Članovi HSZG-a kao i svi ovlašteni inženjeri ostvaruju poseban popust, a cjelokupan program, popis predavača, cjenik kao i prijavnica, dostupni su ovdje:http://www.gbccroatia.org/stranice/green-building-professional/29.html Zagrebačka banka, osmislila je posebnu kreditnu liniju za kreditiranje Green Building Professional edukacije.

Zelena gradnja jedna je od najzanimljivijih i najuzbudljivijih gospodarskih grana s izuzetnim potencijalom za očuvanje prirode i okoliša, uštedu energenata, smanjenje emisije CO2 te primjenu zelenih standarda u projektiranju, izgradnji, održavanju i upravljanju graditeljskim projektima i čitavim urbanim ili ruralnim područjima. Pojedini segmenti zelene gradnje poput energetske učinkovitosti, korištenja obnovljivih izvora energije, primjene recikliranih i održivih građevinskih materijala i inteligentnih sustava u zgradama, održive krajobrazne arhitekture ili efikasnog upravljanja vodnim resursima, ali i financiranja zelenih projekata - ujedno su oni segmenti gospodarstva i institucionalnog sektora s najvećom potrebom stručnjaka iz područja zelene gradnje! Zelena gradnja često je temeljni zahtjev kod EU sufinanciranja projekata.

Opis modula

GBPro newsletter
vrh stranice