BRICK AWARD '16

Natječajem će se vrednovati primjeri najkvalitetnijih realiziranih arhitektonskih rješenja u kojima se na izniman i inovativan način u pogledu izvedbe i tehnologije koriste opeka za zidove, fasade, opločnici, crijep i drugi glineni proizvodi.
Natječaj za najbolja ostvarenja od opeke

Promocija estetskih i funkcionalnih karakteristika opeke

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se već deset godina i obuhvaća projekte koji ostavljaju snažan i trajan dojam u arhitekturi. S obzirom na to kako se opeka, kao najstariji i najizdržljiviji materijal, vrlo često podcjenjivala u modernoj arhitekturi, 2004. godine pokrenuta je dodjela Wienerberger Brick Award kako bi promovirala estetske i funkcionalne karakteristike opeke.


Projekti koji mogu sudjelovati na natječaju

“Brick Award '16” poseban naglasak stavlja na prirodnu integraciju u okoliš, geometriju, karakter, ali i kvalitetu zgrade i osvjetljenje. Kako bi mogao konkurirati na natječaju, značajan dio projekta mora biti izveden od opeke, a završetak izvedbe projekta mora biti 2013. godina ili kasnije.

Ocjenjivat će se nove, rekonstruirane i obnovljene zgrade koje su energetski efikasne i ekološki prihvatljive. Projekti moraju objasniti na koji način će se unaprijediti kvaliteta življenja te imati odgovoran i održiv pristup arhitekturi, a prilikom prijave potrebno je naznačiti za koju kategoriju objekt konkurira.

Upotreba Wienerberger materijala nije uvjet za sudjelovanje u međunarodnom projektu “Brick Award '16”.


Ocjenjivački sud odabrati će najkvalitetnije radove

Natječajem će se vrednovati primjeri najkvalitetnijih realiziranih arhitektonskih rješenja u kojima se na izniman i inovativan način u pogledu izvedbe i tehnologije koriste opeka za zidove, fasade, opločnici, crijep i drugi glineni proizvodi.

Cilj natječaja je odabrati najviše pet najboljih radova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine koje će ocjenjivački sud renomiranih arhitekata iz Hrvatske komore arhitekata, Zbornice slovenskih arhitekata i tvrtke Wienerberger nominirati za BRICK AWARD '16.


Kategorije unutar kojih možete nominirati svoje projekte

Ove godine odabrane su slijedeće kategorije unutar kojih se mogu nominirati projekti.

  • Stambene zgrade (obiteljske i višestambene)
  • Zgrade javne namjene – otvorene za javnu uporabu, edukativnu i društvenu svrhu
  • Rekonstrukcija – kreativni i inspirativni primjeri prenamjene objekata
  • Objekti u urbanome okruženju – Prateći trend urbanizacije i ograničene mogućnosti prostornog širenja, projketi stavljaju naglasak na inovativne pristupe uz istovremeno poštivanje postojećih situacija i okruženja
  • Održiva integracija – Objekti koji su odlično integrirani u okolinu, koriste lokalne resurse, društveno su odgovorni i ekološki osvješteni

Provedba natječaja

Natječaj se provodi na dvije razine - regionalnoj i međunarodnoj.

Radovi se prijavljuju online, putem websitea www.wienerberger.hr u razdoblju od 1. prosinca 2014. do 31. ožujka 2015.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi arhitekti čiji je projekt realiziran u Hrvatskoj ili Sloveniji ili Bosni i Hercegovini u periodu od 2013. godine do danas.

Svi detalji o prijavi bit će dostupni i na Facebook stranici Wienerberger Hrvatska.

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice