Arhitektura (dobrog) stanovanja - Razgovor s "Dva arhitekta"

Ciklus tribina Alena Žunića.
Već gotovo tri desetljeća arhitektonski ured Dva arhitekta predstavlja jedan od najrelevantnijih hrvatski biroa za projekte u domeni individualnog stanovanja. Dok je u Hrvatskoj 80% dozvola za gradnju namijenjeno obiteljskim kućama često upitne kvalitete, Dva arhitekta su uspjeli "odskočiti" svojim prepoznatljivim arhitektonskim rukopisom, visokom razinom inovativnosti i kreativnosti.

Iz zavidnog repertoara ranih projekata interijera do recentnih vila i obiteljskih kuća, osnivači ureda arhitekti Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić pokazati će neke od svojih istaknutih realizacija, a kroz razgovor će se detaljnije ispitati koji su izazovi u djelovanju današnjeg arhitekta, posebno u okruženju gdje sve češće investitori (misle da) znaju više od struke. Kako se snalaze u najezdi brojnih naizgled atraktivnih vila i kuća koje dominiraju popularnim web stranicama kao što su ArchDaily ili Dezeen? I kako uopće educirati klijenta o vrijednostima dobre arhitekture?

Uspješnost njihovih projekata višestruko je potvrđena u domaćim okvirima brojnim stručnim nagradama (npr. Bernardo Bernardi, Drago Galić, Nagrada grada Zagreba), a njihov rad je prepoznat i na internacionalnoj razini priznanjimakao što su Cemex Awards, Wienerberger BrickAward, The Plan Awards, American ArchitecturePrize i World Architecture Festival. Redovito su publicirani i prisutni u arhitektonskim časopisima u Hrvatskoj, ali i izvan lokalnih granica regije, a u KIC-u će široj publici pokušati objasniti što je za njih arhitektura, kako stvaraju dojmljive kreacije i što su osnovni postulati njihova djelovanja.

Kroz razgovor s voditeljom tribine Alenom Žunićem, i pitanjima iz publike stvara se dijalog kojim napokon i javnosti zvan uže struke zainteresirana za kulturu izgrađenog prostora ima priliku pobliže upoznati neka od istaknutih imena naše arhitektonske scene.

Četvrtak 13. 12. 2018. u 19 h, KIC, Preradovićeva 5, Zagreb

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice