Arhitektonski fokus Krešimira Rogine

Promocija knjige Arhitektonski fokus Krešimira Rogine održat će se u klubu DAZ-a u četvrtak 2. lipnja 2011. u 19 sati
U nazočnosti autora te urednika i izdavača Branka Čegeca, knjigu će promovirati Marijan Hržić, Maroje Mrduljaš i Žarko Paić.

Potpuno stajući iza svog doba, ne zalazeći u manifestne naputke za podobno i ispravno, Krešimir Rogina se putem markiranja i seciranja osobnih afiniteta inventivno i uvjerljivo zadržava na potrazi za objektivnošću kao zahtjevnoj disciplini.

Marijan Hržić

Ako išta određuje Krešimira Roginu kao arhitekta i intelektualca, to je njegova spremnost na rizik i odbijanje da se zadovolji prosječnošću, klišejima i »provjerenim« modelima koji su toliko ukorijenjeni u maticu hrvatskog društva.

Maroje Mrduljaš

Označavanjem traga jedinstvenog govora raspukline između arhitekture i teksta u spektakularnoj vizualnosti našega doba Krešimir Rogina prelazi granice arhitektonske kritike i esejistike.

Žarko Paić

Krešimir Rogina se kontinuirano bavi arhitektonskom teorijom i kritikom. Osnivač je i urednik Biblioteke Psefizma specijalizirane za teoriju arhitekture. Nakon Jutarnjih ogleda o arhitekturi (2004) i Abecedarija arhitekture (2007) Arhitektonski fokus Krešimira Rogine autorova je treća knjiga objavljena u nakladi MeandarMedije.

izvor: MeandarMedia, www.d-a-z.hr
vrh stranice