Administrejša in Kroejša

Što napraviti kada birokracija radi na nama svojstven način, a nije baš lako otići "osobno"?
Dnevnik jednog arhitekta
Tema: Administrejša in Kroejša

"Zamolio me investitor iz Munchena da mu provjerim pod kojim brojem je urudžbiran naš projekt u Upravnom odjelu u Šibeniku, koji referent ga vodi i u kojoj je fazi projekt, s obzirom da je od predaje projekta u srpnju za Potvrdu glavnog projekta (građevinska dozvola) prošlo već dva mjeseca, a još uvijek nismo dobili nikakvu obavijest. Razuman čovjek, bili su godišnji, pričekao je da to sve prođe.

Ponedjeljak
Zamolim kolegicu u uredu da nazove centralu Upravnog odjela u Šibeniku, i da sazna ime referenta kako bih mogao direktno nazvati. Kolegica sazna telefonski broj i da je naša referentica gđa.B. Nakon sat vremena, zovem taj broj i nitko se ne javlja.

Utorak
Ponovo zovem gđu.B., nitko se ne javlja. Zovem centralu, ni tamo se nitko ne javlja. Ajde dobro, na web-u nađem email od referentice gđe.B., pa joj pošaljem dopis u kojem je zamolim samo urudžbeni broj i status projekta. Ukoliko mi ne može pisati, neka mi samo javi kad joj odgovara da ju nazovem i ja ću je nazvati. Do kraja radnog dana nema odgovora.

Srijeda
Zovem, nitko se ne javlja.

Četvrtak
Nitko se ne javlja. Nema ni odgovora emailom.

Petak
Sjetim se nazvati tek iza sastanaka koji su se odužili, pa je već bilo 12h, ne vrijedi mi zvati, petak je, garant više nema nikoga. Svejedno probam. Uzalud.

Naravno, zove me investitor samo da provjeri jel sam što saznao. Što da odgovorim čovjeku?

Prođe vikend.

Ponedjeljak (danas) 10.33.h
Zovem referenticu gđu.B., nitko se ne javlja, zovem centralu, nitko se ne javlja, zovem pisarnicu javi se neka gđa, i kaže da nisam nazvao dobar broj. Gle znam, zamolim broj od referentice gđe.B. Ona mi zabunom da krivi, ja nazovem taj broj i javi se neki gdin. Zamolim da me spoji sa mojom referenticom gđom.B., na što mi on, naravno, kaže da nazovem onaj broj sa početka priče.

Zamolim njega jel mi može provjeriti urudžbeni broj, a on kaže da to radi kolegica M. Jel bi bili ljubazni da me spojite sa kolegicom M? Kaže čovjek meni, nazovite ovaj isti broj iza 11h, kolegica M.je na marendi...

U 12.22.h dobijem na telefon gđu.M., ona mi potvrdi da je moja referentica gđa.B., te da nju zovem za sva pitanja jer je ona referentica na mom predmetu, na broj kojeg uzaludno zovem sedam dana.
Ok, puno hvala!

Šibeniče ti si stina!

P.S. Ponovo poslao email. Prošao njihov radni dan, nema odgovora. Investitor će me zvati u srijedu. Valjda za 10 dana mogu doći do osnovne informacije, ili ne mogu. Gdje griješim?
"

Izvor: Facebook

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice