4. forum o održivoj gradnji

Koliki je utjecaj arhitekture na kreiranje javnog prostora?
4. HRVATSKI FORUM O ODRŽIVOJ GRADNJI

Pitanje je to koje ove godine postavljaju organizatori četvrtog po redu Hrvatskog foruma o održivoj gradnji. Forum će se održati pod motom '' Javni prostor, javna stvar…javni prostor, NAŠA stvar!“

No što je zapravo javni prostor? Je li on javna ili pak naša stvar, stvar svakoga od nas, naša briga, a ponekad i naš problem? Res publica, cosa nostra…? Pokušajmo s definicijom iz rječnika: Javni prostor je područje ili mjesto koje je otvoreno i dostupno svim građanima, bez obzira na spol, rasu, nacionalnu ili socio-ekonomsku pripadnost i dob. To je teorija, a je li tako zaista i u praksi? Kako definiramo mjesto na kojem se proteže javni prostor? Kako pak točku na kojoj prestaje njegovo područje? Kako definiramo sadržaje koji su mu primjereni? Ponašanje u i na njemu? Ovogodišnja tema logičan je slijed tri protekla izdanja Foruma – dok je prvi Forum bio posvećen različitim, uglavnom općim aspektima održive gradnje, drugo izdanje tematski je bilo usmjereno na planiranje u procesu gradnje, a prošlogodišnje, treće po redu, bavilo se korištenjem obilježja prostora gradnje. Ove godine čitavu priču smještamo u javni prostor.

Forum će se održati 13. studenog 2010. u Velikoj dvorani Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta u Zagrebu u organizaciji tvrtke Holcim Hrvatska i Građevinskog fakulteta u Zagrebu.

Prvi ovakav forum održan je 2007. godine, a želja organizatora bila je da na jednom mjestu okupe različite stručnjake koji bi razmjenjivali iskustva na području održive gradnje.
Sudionicima Foruma bit će dodijeljena 4 boda u skladu s ‘’Pravilnikom o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove graditeljstva’’, NN 24/08. Informacije na: 4. Hrvatski forum o održivoj gradnji ili na telefon 01 6591 113.
Kotizacija za rane prijave do 20.10.2010. iznosi 280 kn (PDV je uključen), a nakon toga datuma 400 kn (PDV je uključen). Za studente je prisustvovanje besplatno uz obveznu prethodnu prijavu. Potvrdu o uplati kotizacije poslati na e-mail info-hrv@holcim.com ili na fax 01 659 11 10 najkasnije do ponedjeljka 8.11.2010. Prijave nakon tog datuma neće se zaprimati. Broj mjesta je ograničen. Informacije: info-hrv@holcim.com ili 01 659 11 13.

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice