4. Dani pasivne kuće

U zagrebu se po četvrti put organinzira stučni skup u periodu od 4. do 6. studenog 2011. Saznajte najnovije informacije o vrlo niskoenergetskoj ili "skoro nultoj" gradnji!
Poštovani,

Pozivamo Vas na sudjelovanje u programu trodnevnog međunarodnog stručnog skupa s izložbom koji će se održati od 4. - 6. 11. ove godine. Kao i prethodnih godina očekujemo više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova i stručnih organizacija i udruga.

Održat će se brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća (Stupnik, Kupinečki Kraljevec i Zagreb).

U okviru programa će se izvoditi i izravno pratiti testiranje prve pasivne kuće u Hrvatskoj u Bestovju. Testirat će se zrako(ne)propusnost uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća.
Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih i pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj.

Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. „faktora 10“, zauzima posebno mjesto u ovogodišnjem programu.
Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance in Buildings Directive – EPBD), o HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE), energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.

Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, predstavit će se i nove IT podrške za integralno projektiranje.
Dani pasivne kuće prezentiraju i promoviraju novo stručno izdavaštvo; knjige i časopise te web portale koji prate teme napredne gradnje, energetske učinkovitosti i održivosti.

Sudjelovanje na predavanjima, radionicama i stručnim obilascima će se bodovati u sustavu Stalnog stručnog usvršavanja (SSU) Hrvatske komore arhitekata (HKA).
Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane građane, arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, izvođače, proizvođače, izvoditelje i zastupnike tvrtki.

Očekujemo Vas na 4. danima pasivne kuće koji će kao i prethodni Dani rezultirati stručnim dijalogom, stjecanjem najnovijih informacija i znanja o vrlo niskoenergetskoj ili „gotovo nultoj“ (nearly zero) gradnji i uspostavljanjem uspješnih poslovnih kontakata.
Pošaljite nam Vašu prijavnicu. Broj sudionika za stručne obilaske je ograničen!

Za Organizacijski odbor
Red. prof. Ljubomir Miščević, dipl. ing. arh.

Više: prijavnica prijava
vrh stranice