2. Generacija Green Building Professional

Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj u suradnji s Europskom mrežom Savjeta za zelenu gradnju, 22. studenoga kreće s 2. generacijom cjelogodišnje edukacije
Multidisciplinarni edukacijski program „Green Building Professional“ namijenjen je profesionalcima iz različitih relevantnih disciplina uključujući arhitekturu, graditeljstvo, elektrotehniku, strojarstvo, ekonomiju, financije, pravo. Također, namijenjen je vlasnicima zgrada, zakupcima, investitorima, financijskim institucijama, građevinskim kompanijama, dobavljačima proizvoda i usluga u graditeljstvu, znanstvenicima i studentima te svima onima koji imaju za cilj biti usklađeni s najnovijim trendovima u zelenoj gradnji te korištenju i održavanju prostora koje ima za cilj ostvarenje ušteda u energetskom smislu, očuvanje okoliša, porasta iskorištenja obnovljivih izvora energije i cjelovitog povećanja produktivnosti ako u fazi nastanka građevine, tako i za vrijeme njena korištenja.

„Green Building Professional“ cjelogodišnja edukacija sastoji se od 8 obveznih i 4 izborna modula, a 2. generacija počinje 22. studenoga 2012. godine modulom „Financijski aspekti zelenih zgrada, financiranje zelene gradnje, fondovi i poticaji (nacionalni i međunarodni)“ i 23. studenoga drugi modulom pod nazivom „Inteligentne zgrade, dizajn interijera i rasvjete“. Za dobivanje certifikata „Green Building Professional“ polaznici će morati odslušati 8 obaveznih i 2 izborna modula te proći završni ispit po završetku programa koji će biti okončan posljednjim modulom u mjesecu lipnju 2013.godine.

U edukacijskom programu 2.generacije u najavi su još sljedeći moduli: Upravljanje projektima zelene gradnje; Kreiranje i upravljanje zelenijim radnim i životnim prostorima; Održiva vanjska i krajobrazna arhitektura; Principi planiranja, projektiranja i gradnje zelenih građevina; Održivi materijali i resursi; Pravni aspekti - EU standardi, nacionalna zakonska regulativa i Certifikati zelene gradnje (LEED, BREEAM, DGNB); Odabir i upravljanje održivom lokacijom; Ovojnica zelene zgrade (krov i fasada); Energetsko certificiranje zgrada i gotovo nul-energetske zgrade te Efikasno upravljanje vodnim resursima.

Predavanja će na engleskom i hrvatskom jeziku voditi vrhunski strani stručnjaci iz područja zelene gradnje i održivog razvoja, te domaći predavači koji će se u svojim izlaganjima osvrnuti na nacionalnu legislativu i mogućnosti za primjenu principa zelene gradnje u Hrvatskoj.

Na inicijativu Saveza za energetiku Zagreba, 2012. godine Savjetu za zelenu gradnju u Hrvatskoj je dodijeljenja nagrada GREENOVATION za najbolju marketinšku kampanju za edukacijski program „Green Building Professional“ , kao i za općeniti doprinos razvoju zelenog gospodarstva u Hrvatskoj.

Više o prednostima stjecanja međunarodno priznatog certifikata „Green Building Professional“, rasporedu predavanja, popisu predavača, cijenama edukacije, kao i mogućnostima za prijavu potražite na www.gbccroatia.org ili kontaktirajte Jelenu Filipović, voditeljicu ureda Savjeta za zelenu gradnju na tel. 01/ 4886 296 ili na e-mail jelena.filipović@gbccroatia.org

Foto:
Prva generacija cjelogodišnje edukacije „Green Building Professional“ okupila je 40 polaznika iz različitih struka koji su učili o zelenoj gradnji, a međunarodno priznate certifikate u generaciji 2011/2012 do sada je ostvarilo njih šest.
GBPro certifikate uspješnim je studentima u rujnu 2012. godine uručio gospodin Davor Bernardić, Predsjednik Gradske Skupštine grada Zagreba.

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice