• PRINT
  • E-MAIL
A A A
javni prostori

Splitska riva

Ocijeni:
Stranica još nije ocijenjena.
3LHD
Grad: Split
Godina projekta: 2005
Godina izvedbe: 2007
Tip građevine: otvoreni javni prostori
Površina: 12.000,00 m2
Investitor: Grad Split
Grad Split i prostor Rive kao paradigma njegove povijesti i karaktera jedna su od najzanimljivijih i najvažnijih točaka Mediterana.

Riječ je urbanom, javnom, vrlo otvorenom i pristupačnom prostoru starom 1700 godina. Nalazi se ispred Dioklecijanove palače, nekadašnjeg doma rimskog cara, iz koje je tijekom stoljeća nastao grad. Na isti način su dimenzije, materijal i oblik modularne mreže betonskih elemenata postavljenih na Rivu diktirali razmještaj svih ostalih elemenata javnog prostora.
Riva je fokalna točka dodira grada s morem. S 250 metara dužine i 55 metara širine, Riva je glavni javni trg, prostor za odvijanje svih društvenih događanja, dnevna šetnica, noćni korzo, mjesto odvijanja sportskih događaja, crkvenih procesija, festivala i proslava. Projekt reartikulira prostor za sva navedena događanja i usklađuje ih u novu integriranu površinu. Osim arhitektonskim oblikovanjem, rješenje i materijalima odgovara na sve uporabne izazove sa kojima se Riva susreće. Svi elementi i oprema su posebno dizajnirani za ovaj projekt pokušavajući se uklopiti u lokalni duh i atmosferu.

Komentari

Trenutno nema komentara.
  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Tarkett
-
-