• PRINT
  • E-MAIL
A A A
materijali

Schöck Tronsole

Schöck Tronsole® - zvučna izolacija stubišta

Efikasna izolacija masivnih stepenica od buke koraka!

Zvuk kojeg zrače građevinski elementi, kod monolitnih ploča, pobuđeni na vibriranje direktnim mehaničkim silama, zove se udarni zvuk. Upravo su stubišta najizraženija mjesta nastajanja udarnog zvuka, a zbog korištenja armiranog betona rasprostiranje zvuka po konstrukciji je potencirano.

Schöck Tronsole® - sistem zvučne zaštite, riješit će Vas neugodne buke koraka. Jednostavan naćin koji omogućuje brzo, povoljno i pouzdano zadovoljavanje sve većih zahtjeva za zaštitom od te vrste buke, posebice u stambenim zgradama.
Svi Tronsole® sistemi, svojom kvalitetom nude sigurnost pri projektiranju, omogućuju jednostavan rad, i osiguravaju optimalno uklapanje niza obrtničkih radova.

Sistem je zamišljen tako da se izoliraju priključci stepenica ali i reške, koje pritom ostaju čiste bez nepotrebnih zvučnih mostova koje mogu prouzročiti kamenčići ili sitni građevinski otpaci.

Za Schöck Tronsole® sisteme možemo stoga, sa sigurnošću tvrditi da su efikasna zvučna izolacija masivnih stepenica, koja zadovoljava norme i zahtjeve za zvučnom izolacijom, mogućnosti stvaranja zvučnih mostova svedene su na minimum ili posve eliminirane na zadovoljstvo investitora i napokon, krajnjih korisnika zgrade.

Tronsole® elemenati prilagodljivi su mjerama svih stepeništa, čime omogućuju kreativnost i dozvoljavaju slobodu oblikovanja.

Schöck Tronsole® tip AZT

Nosivi, tipski ispitani, zvučno-izolacijski element, za ugradnju između podesta (betoniranog na licu mjesta) i zida. Sistemski paket AZT sastoji se iz Schöck Tronsole® tip AZ s priključnim okvirom, i tipski ispitanog nosivog elementa.


Schöck Tronsole® tip T


Omogućuje zvučno-konstrukcijsko razdvajanje stepenica betoniranih na licu mjesta ili gotovih montažnih stepenica, i podesta.


Schöck Tronsole® tip B


Omogućuje zvučnu izolaciju spoja prvog gazišta i temeljne ploče (npr. podrumske stepenice). Integrirane rubne izolacijske trake, na jednostavan način, zvučno izoliraju spoj poda i stepenica


Schöck dilatacijska ploča, tip PL – razdvajanje stepenica i zida

Izrada reški koje su u potpunosti bez zvučnih mostova je nužna pretpostavka za funkcionalnu zvučnu zaštitu. Schöck dilatacijska ploča tip PL, na osnovi svojeg osobitog oblika omogućuje izradu reški bez zvučnih mostova između stepenice i zida stepeništa.


Schöck Tronsole® tip F


Element za zvučno razdvajanje gotovih montažnih stepenica i podesta. Osnovni materijal je PE - pjena koja sprečava onečišćenje reški u fazi gradnje. Integrirani visokovrijedni PUR - elastomer omogućuje optimalnu zaštitu od zvuka koraka, tipičnog zvučnog opterećenja u zgradama.


Schöck Tronsole® tip QW


Omogućuje zvučno-izolirani spoj montažnih stepenica i zida stepeništa. Zbog uvrštavanja u klasu otpornosti protiv požara F90 na raspolaganju je i opcija Schöck Tronsole® Typ QW sa protupožarnom manšetom. Kompaktan oblik Schöck Tronsole® tip QW omogućuje jednostavnu ugradnju u montažne zavojite stepenice.

  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Murexin
-
-