• PRINT
  • E-MAIL
A A A
ATLAS

Sasha, frizerski salon

Ocijeni:
Stranica još nije ocijenjena.
UPI-2M
Grad: Zagreb
Godina projekta: 2010
Godina izvedbe: 2010
Površina: 45,00 m2
Investitor: Brijačko-frizerski salon SASHA
Prostor nekadašnjeg frizerskog salona Marjan smještenog u staroj donjogradskoj jezgri bilo je potrebno prilagoditi investitorovim željama i potrebama – osmisliti poslovni prostor za moderan muški brijačko-frizerski salon s retro-elemetima koji imaju zadaću oživljavanja atmosfere nekada popularnih brijačnica. Salon je treći u nizu od istog investitora s iznimkom što je namijenjen isključivo muškoj populaciji. Kako je grad Zagreb ispunjen razno raznim salonima za dotjerivanje i njegu žena, glavna polaznica preuređenja prostora bila je briga o izgledu muškaraca.

Uređenje interijera temelji se na konceptima uređenja starih brijačnica. Nekadašnji crno bijeli podovi, zadržali su kombinaciju boja ali sada u formi prstena od crnih i bijelih pločica naizmjenično postavljenih na pod, zidove i strop. U tom prstenu su smješteni stari, restaurirani brijaći stolac i stolac za pranje glave (bazen), kao i sva potrebna prateća oprema za ova dva radna mjesta. Ostatak salona opremljen suvremenim frizerskim namještajem, kontrastan je retro kutku brijačnice.

Prsten dijeli prostor salona na dva dijela. Prednji prostor sadržava recepciju, prodajne police, garderobu, čekaonicu i tri šišačka radna mjesta. Iza prstena nalazi se prostor za manikuru, kuhinja za djelatnike salona, sanitarni čvor i soba sa bojlerom.

Pod salona obložen je pločama od čeličnog lima. Ploče su brušene te nakon postavljanja, premazane tankim slojem bezbojnog epoksi premaza. Pod prednjeg prostora za nijansu je tamniji te se na dijelu čekaonice uzdiže i istu oblaže, prelazeći i na vanjski dio izloga gdje ima ulogu niskog parapeta.

Nosivi zidovi i stropovi su žbukani, dok su pregradni obojani u bijelo. Crna crta na zidu do brijačkog stolca predstavlja neku vrstu „oltara“ nekadašnjim brijačnicama i frizerskim salonima. Prostorom dominiraju crno – bijele i sive nijanse oživljene detaljima od drveta – nasloni stolaca, nosači ogledala i recepcija.

Stari izlog zamijenjen je staklenom stijenom koja pokriva cijelu površinu izloga lokala, time vizualno povezujući i približavjući prostor salona javnom prostoru ulice. Rasvjeta radnih mjesta riješena je s dvije šine koje nose svaka po tri reflektora, vodeći računa o pravilnoj distribuciji svjetla na radna mjesta. Ostatak rasvjete su fluo svjtiljke postavljene u kutove zida i stropa te dvije viseće lampe u stražnjem dijelu salona i iznad recepcije. Lampa iznad recepcije predstavlja još jedan homage starom prostoru – restaurirana hauba, i jedini je ženski dio muškog salona.

Komentari

Trenutno nema komentara.
  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Ecodry
-
-