• PRINT
  • E-MAIL
A A A
ATLAS

Obiteljska kuća, Varaždin

Ocijeni:
Ocjena 4,7/5 (Ukupno: 3)
Dva Arhitekta
Grad: Varaždin
Godina projekta: 2004
Godina izvedbe: 2009
Tip građevine: obiteljske kuće
Površina: 450,00 m2
Obitelj se odlučila kupiti staru dotrajalu susjednu kuću koja je naslonjena na njihovu kako bi poboljšali kvalitetu življenja. Dogradnja obuhvaća novi dnevni boravak u prizemlju, roditeljski blok na katu i društvene prostorije u podrumu. Vinoteka je pozicionirana u sačuvanom podrumskom dijelu stare kuće što je uvjetovalo prostornu denivelaciju. Nova cjelina je tlocrtno oblika slova L tako da flankira prostran, bogat i njegovan vrt, koji predstavlja najveću vrijednost ove lokacije. Građevina poštuje mjerilo ulice i tradicionalne građevne elemente, ali ima suvremenu kompoziciju pročelja. Otvori na pročelju imaju dvojaki karakter ovisno o orijentaciji. Sa dvorišne strane to su veliki stakleni potezi koji kadriraju zeleni vrt, a prema ulici su horizontalni svjetlici koji osiguravaju intimu, a omogućuju difuzni prodor svjetlosti sa južne strane. Građevina je interesantna po mnogim sadržajima, a njihovo prisustvo direktno je utjecalo na cjelokupnu arhitektonsku kompoziciju. Na mjestu spoja dvije građevine se nježno sljubljuju putem limeno – staklenog zgloba.
Suradnici: Robert Leš (fotografija)

Komentari

Trenutno nema komentara.
  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Abraxas
-
-