• PRINT
  • E-MAIL
A A A
ATLAS

Obiteljska kuća u Samoboru

Ocijeni:
Ocjena 3,5/5 (Ukupno: 2)
DOMUSplus
Grad: Samobor
Godina projekta: 2007
Godina izvedbe: 2007
Tip građevine: obiteljske kuće
Površina: 210,00 m2
Prostranost i raspored prostorija u potpunosti su podređeni funkcionalnosti, a sam arhitektonski oblik, iako izveden iz urbane arhitekture, idealno je uklopljen u životopisan okoliš brežuljaka iznad Samobora.
Prilikom projektiranja i izgradnje poštivani su funkcionalni zahtjevi mlade četveročlane obitelji, a posebna pažnja oklonjena je ekološkom aspektu koji se manifestira kroz nosivu drvenu konstrukciju, te upotrebu prirodnih materijala koji osiguravaju zdrav i ugodan život.
Kuću je sagradila tvrtka “Domusplus”, u skladu sa strogim postulatima niskoenergetske gradnje, sa vrlo visokim izolacijskim vrijednostima, te je osim modernog koncepta stanovanja, odlikuje i velika ekonomičnost u vidu znatnih ušteda energije za grijanje i hlađenje prostora. Geometrija dnevnog boravka nije ograničena stropnom pločom, već se razigrano pruža sve do kosine krova, a svijetlom i sunčanom unutrašnjem ambijentu znatno doprinosi veliki broj krovnih prozora, koji su idealno integrirani u plohe krovišta. Ugrađeni krovni prozori u potkrovlju, omogućuju prodor dnevnog svjetla u sve sobe tijekom cijelog dana, te daju snažan prostorni osjećaj. Na taj način postignut je idealan spoj ekologije, uštede energije i velike količine direktne sunčeve svjetlosti.

Projekt je objavljen u Katalogu 100 najljepših kuća časopisa Hausbau.

Komentari

Trenutno nema komentara.
  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Holcim
-
-