• PRINT
  • E-MAIL
A A A
ATLAS

Obiteljska kuća B5

Ocijeni:
Ocjena 3,8/5 (Ukupno: 5)
Studio Z
Grad: Šibenik
Godina projekta: 2012
Tip građevine: obiteljske kuće
Površina: 260,00 m2
Obiteljska kuća poluugrađena, gdje se izgrađena zgrada nalazi sjeverno od novoprojektirane. Nova građevina koncipirana je iz donekle razlomljenog volumena pomalo kubičnog, jednostavnog oblikovanja, krova u blagom nagibu. Vidljivo je tlocrtno prožimanje vanjskog i unutrašnjeg prostora, a ono se doživljava i po vertikali.
Razigravanju volumena i pojedinih elemenata građevine kao i vizualnom smanjenju dojma veličine i masivnosti doprinosi i postupno terasasto uvlačenje gornjih katova ( kaskadiranje ). Kuća se sastoji iz podruma i tri nadzemne etaže. U prizemlju su smješteni dnevni boravak, kuhinja i blagovanje, dok su na katu dječje sobe i kupaona. Drugi kat je roditeljska etaža, sa njihovom spavaćom sobom i kupaonom.
Glavni ulaz je na nivou prizemlja, a pomoćni na nivou podruma Etaža podruma je pomalo specifično izgrađena. Postojeći podrum izgrađen je na gotovo cijeloj površini čestice, pa se ta površina i kod planirane intervencije zadržava, s tim što se probija pomoćni ulaz. Zbog okolnog pada terena, podrumska etaža na mjestima funkcionira gotovo kao suterenska; zbog togau vanjski zidovi funkcioniraju mjestimice kao podrumski potporni, a mjestimice kao suterenski odnosno suterenski-ogradni.
Suradnici: 4PLAYdesign (vizualizacija)

Materijali i oprema: Porotherm nadvoj (materijali), Porotherm stropni sustav (Porotherm strop), Porotherm toplinski mort (materijali), Porotherm Dryfix (materijali)

Komentari

Trenutno nema komentara.
  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Ecodry
-
-