• PRINT
  • E-MAIL
A A A
ATLAS

Hotel Bestovje

Ocijeni:
Stranica još nije ocijenjena.
Studio DOT
Grad: Bestovje
Godina projekta: 2013
Tip građevine: ugostiteljska namjena
Površina: 1.670,00 m2
Parcela planiranog hotela smještena je uz frekventnu prometnicu između Zagreba i Svete Nedelje, a pomanjkanje kvalitetne ugostiteljsko-turističke ponude na Svetonedeljskom području potaknulo je investitora da na parceli u svom vlasništvu izgradi manji hotel s restoranom i caffe barom.
Oblikovanje hotela određeno je nezahvalnim oblikom parcele i maksimalno dozvoljenim prostorno planskim mogućnostima. Želja klijenta bila je ostvariti kapacitet od minimalno 60 ležaja i veliki restoranski prostor za potrebe gostiju hotela, ali prvenstveno vanjskih korisnika s obzirom na položaj parcele unutar poslovne zone. Interpoliran između neujednačene poslovne i obiteljske izgradnje koju karakterizira šarolik ulični potez, hotel se ističe čistim i jednostavnim oblikovanjem.Hotel je strogo funkcionalno podijeljen na javno-servisni dio u etažama podruma i prizemlja te smještajne jedinice u etažama 1, 2. i 3. kata.Specifičan tlocrt omogućio je racionalnu organizacijsku shemu, veliko otvoreno prizemlje s unutarnjim sadržajima koji se logično i skladno nadovezuju. U podrumskoj etaži smješteni su dio kuhinje s pratećim spremištima i prostorijama za obradu namirnica, garderobe osoblja, praonica i glačaonica, tehničke prostorije, sanitarije za korisnike caffe bara i restorana, te manja restoranska blagovaonica. U etaži prizemlja koja, izuzev dva stubišta, funkcionira kao javni openspace nalaze se kuhinja otvorenog tipa s velikom restoranskom halom i ulazom orijentiranim prema prometnici, dok su recepcija za goste i kafić smješteni bočno sa zasebnim ulazom i karakterizira ih intimnija atmosfera. Projektom je predviđeno 30 smještajnih jedinica na gornjim etažama koje se s obzirom na sadržaje i kvadraturu dijele na 3 osnovne vrste soba, jednokrevetne, dvokrevetne te trokrevetne - tzv. family room.
Odijeljenost javno-servisnog te smještajnog dijela reflektira se na pročeljima upotrebom različitih materijala, tekstura i boja. Na donjem dijelu naglasak je na velikim ostakljenim površinama koje podcrtavaju javni karakter prizemlja i tamnih dijelova pročelja obučenih fasadnom opekom. Gornje etaže smještajnih jedinica oblikovane su kao kompaktan bijeli volumen urezan horizontalno položenim tamnim otvorima s griljama čime je istovremeno ostvarena dinamika i elegancija pročelja.

Komentari

Trenutno nema komentara.
  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Site Project
-
-