• PRINT
  • E-MAIL
A A A
ATLAS

Caffe bar don Quijote

Ocijeni:
Ocjena 3,5/5 (Ukupno: 2)
Sandra Meštrović, ured ovl. arh.
Grad: Zagreb
Tip građevine: interijeri
Površina: 75,00 m2
Don Quijote, caffe i wine bar,
prava je oaza nakon svakodnevne borbe s vjetrenjačama.
Fluidni prostor u toplim bojama prekriva brončani mozaik koji briše oštru granicu poda, zida i šanka te sve stapa mekim prelazima u jednu cjelinu.
Prostorom dominira dugački šank s jedne strane i niz lebdećih barskih stolova sa druge strane, a ogledalo iznad barskih stolova udvostručuje prostor i ostavlja iluziju metafizičkog. Još jedno nasuprotno ogledalo uz staklenu stijenu sa barskim stolom u izlogu ostavlja dojam beskonačnosti, poput dugog natkrivenog trijema sa nizom terasa sa vanjske strane.
U dnu prostora, ispod velikog kroki-logotipa Don Quijotea i Sancho Panze doživljava se potpuno opuštajući trenutak – lounge zona kožnih sofa pod svodom obojanim prigušenom RGB-rasvjetom.
Ta zona povišena je u odnosu na ostatak prostora tako da oči svih prisutnih u lokalu budu uvijek na istoj visini bez obzira da li stajali uz šank, sjedili na barskim stolicama ili se opuštali zavaljeni u udobnim sofama.
Rasvjeta u boji skrivena u šanku boja lebdeću plohu od tankih kerlit pločica vješanih na strop. Ista skriva vrlo zahtjevnu ventilaciju i klimatizaciju prostora. I ostatak prostora je «čist» od vidljivih instalacija, grijanje je podno, usisne rešetke skrivene su duboko u nišama na svodu.
Kontrast su cijelom tamnom prostoru potpuno bijeli minimalizirani WC-i u keramici visokog sjaja, bijelom staklu i ogledalima. Oni mali prostor čine maksimalno iskoristivim i vizualno prostanim a rješenje poda srebrnim keramičkim pločama 3D strukture daje ekskluzivnost tim malim, obično sporednim prostorima.

Fotografije: Dorijan Kljun


Komentari

Trenutno nema komentara.
  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Site Project
-
-